Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ιδού γιατί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα ρίξουν την κυβέρνηση

Σε συνέχεια του κεντρικού ρεπορτάζ του «defence-point.gr» το οποίο προφανώς καλούμε όποιον επιθυμεί να το διαψεύσει, προβαίνουμε σε δυο επιπρόσθετες παρατηρήσεις – επιπτώσεις της κατάστασης που διαμορφώνεται με την προοπτική άμεσης κατάρρευσης της κυβέρνησης σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν κατά τις διαπραγματεύσεις οι βασικοί στόχοι που έχουν τεθεί:
Η πρώτη είναι ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αντιλαμβάνονται ότι τα περιθώρια πολιτικής επιβίωσής τους ελαχιστοποιούνται εφόσον εξακολουθούν να αισθάνονται «καυτή την ανάσα» του ΣΥΡΙΖΑ που καιροφυλακτεί να προσποριστεί τα οφέλη – ασχέτως του αν κατηγορείται από τους πάντες για λαϊκισμό, εξάλλου στις δύσκολες εποχές που περνάμε ο ψυχολογικός μηχανισμός να υποκύπτει ο ψηφοφόρος ακόμα και στο πιο αφελές μήνυμα εφόσον του δίνει ελπίδα, είναι φυσιολογικό – απλώς ελαχιστοποιούνται. Πρόκειται για μια πραγματικότητα που έχει δύο αναγνώσεις, μία θετική και μία αρνητική.


Η θετική είναι ότι τα πραγματικά πολιτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κυβερνητικοί εταίροι δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας εάν εννοούν ή όχι τις απειλές τους. Κατά συνέπεια, η στάση τους, έστω κι αν υπαγορεύεται από την πολιτική αναγκαιότητα, ενισχύει την ελληνική διαπραγματευτική θέση. Εάν πετύχει η Ελλάδα τους στόχους της τα δύο κόμματα θα δικαιωθούν για τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση, ενώ θα έχουν σπρώξει τον ΣΥΡΙΖΑ στην υιοθέτηση ακόμα πιο ακραίας ρητορικής, κινδυνεύοντας να χάσει την αξιοπιστία του απέναντι σε αυτούς που τον ψήφισαν.
Το κακό για τη χώρα, αν και όχι απαραίτητα για το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, είναι ότι εάν οι συνομιλίες καταρρεύσουν και η χώρα οδηγηθεί εκ νέου σε εκλογές, οι περιπέτειες θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. Τα δύο κόμματα ωστόσο, θα είναι συνεπή απέναντι στους ψηφοφόρους τους ότι έδωσαν στη χώρα κυβέρνηση, κατηγορώντας τους «εταίρους ότι παραβίασαν τις «κόκκινες γραμμές».
Αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι ότι με τη στάση τους αυτή θα δοκιμαστεί εν μέρει τουλάχιστον και η διαπραγματευτική στρατηγική – πρόταση πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, κόμμα το οποίο θεωρεί ότι οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να αντέξουν ελληνική έξοδο από την Ευρωζώνη και ότι στερούνται άλλης δυνατότητας πέραν από το να υποχωρήσουν. Ιδού η Ρόδος λοιπόν… Βέβαια, από τη στιγμή που προβλέπεται η χρηματοδότηση του ελληνικού χρέους από την Ευρώπη, πολύ απλά οι εταίροι έχουν την επιλογή να πληρώνουν τις δόσεις του χρέους… στον εαυτό τους, αφού είναι οι δανειστές και να μας αφήσουν στο εσωτερικό να τα βγάλουμε πέρα με όσα έχουμε.
Κάπου εδώ θα δοκιμαστεί η αξιοπιστία όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου, αφού εδώ και καιρό ψιθυρίζουν ή κραυγάζουν ότι τα λεφτά φθάνουν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Ακόμα κι έτσι να είναι βέβαια, η ρητορική τους συνιστά άθλια και άδικη αδιαφορία για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, αυτών του ιδιωτικού τομέα. Διότι εάν μέχρι στιγμής το τίμημα της ανεργίας το έχει πληρώσει μόνο ο ιδιωτικός τομέας, το ότι φθάνουν τα λεφτά για μισθούς και συντάξεις δε σημαίνει ότι φθάνουν τα λεφτά για τα επιδόματα ανεργίας εκατοντάδων χιλιάδων περισσοτέρων ανέργων οι οποίοι θα συσσωρεύονται αφού αυτή θα είναι η νομοτελειακή κατάληξη της κατάρρευσης της αγοράς. Αυτά είναι όμως ψιλά γράμματα για ορισμένους…
 http://www.defence-point.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...