Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Ισραήλ μεθοδεύει στρατιωτική επέμβαση εντός της Συρίας για πρόληψη του εξοπλισμού της λιβανικής Χεζμπολάχ

 Το Ισραήλ μεθοδεύει στρατιωτική επέμβαση εντός της Συρίας για πρόληψη του εξοπλισμού της λιβανικής Χεζμπολάχ
 
Η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει δώσει εντολή να προετοιμαστεί μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, για την περίπτωση που η συριακή κυβέρνηση αποπειραθεί να δώσει πυραύλους ή χημικά όπλα
στο λιβανικό σιιτικό ισλαμιστικό κίνημα Χεζμπολάχ, δήλωσε χθες ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ.
«Έδωσα εντολή στο στρατό να αυξήσει τη συγκέντρωση πληροφοριών και τις προετοιμασίες (. . .) ούτως ώστε (εάν είναι αναγκαίο) να μπορέσουμε να εξετάσουμε την διεξαγωγή μιας επιχείρησης», είπε ο Μπαράκ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό Κανάλι 10 του Ισραήλ.
Αντικείμενο της επιχείρησης αυτής θα είναι η «πιθανή μεταφορά προηγμένων οπλικών συστημάτων, κυρίως αντιαεροπορικών πυραύλων ή βαρέων πυραύλων εδάφους-εδάφους (. . .) θα μπορούσε επίσης να υπάρξει μεταφορά χημικών μέσων (σ.σ. όπλων) από τη Συρία στο Λίβανο», είπε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας.
«Από τη στιγμή που (ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ) αρχίσει να πέφτει, θα παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και θα συνεργαστούμε με άλλες υπηρεσίες», συνέχισε ο Μπαράκ.
Η Χεζμπολάχ--η οποία στο παρελθόν έχει δεχθεί στρατιωτική και οικονομική βοήθεια από τη Συρία και το Ιράν--εκτόξευσε χιλιάδες κυρίως μικρού βεληνεκούς πυραύλους εναντίον του ισραηλινού εδάφους στην διάρκεια της επίθεσης του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο το 2006. Μερικοί μεγαλύτερου βεληνεκούς πύραυλοι είχαν φθάσει ως το κεντρικό Ισραήλ.
Στα σύνορα των δύο κρατών επικρατεί σχετική ηρεμία έκτοτε.
Την Πέμπτη, ο Μπαράκ έκανε μια περιοδεία στα Υψώματα του Γκολάν, ένα στρατηγικής σημασίας υψίπεδο που το Ισραήλ είχε αποσπάσει από τον έλεγχο της Συρίας στον πόλεμο του 1967 κι από όπου μπορεί να επιβλέπει τις κινήσεις εντός του συριακού εδάφους.
Ακόμα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του ετοιμάζονται να αποτρέψουν μια πιθανή μαζική προσπάθεια προσφύγων να περάσουν στο ισραηλινό έδαφος.
Οι πρόσφυγες «δεν έχουν επιλέξει να έλθουν προς εμάς, αλλά σε περίπτωση πτώσης του καθεστώτος, που μπορεί να συμβεί. . . (οι ισραηλινές δυνάμεις) είναι σε κατάσταση συναγερμού κι ετοιμότητας κι αν χρειαστεί να σταματήσουμε κύματα προσφύγων, θα τα σταματήσουμε».
 http://www.inews.com.cy/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...