Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Image 
 
  Οι HΠΑ παραδέχθηκαν με διαρροή έκθεσης της Υπηρεσίας Στρατηγικής Αναγνώρισης ότι το τουρκικό μαχητικό/αναγνωριστικό RF-4Ε καταρρίφθηκε όχι απλώς εντός του συριακού εναέριου χώρου, αλλά και σε απόσταση "αναπνοής" από τις συριακές ακτές με βολή αντιαεροπορικού πυροβόλου! Επιβεβαιώνουν δηλαδή πλήρως την θέση των Σύρων οι οποίοι ισχυρίστηkαν ότι το τουρκικό αεροσκάφος επλήγη από πυροβόλο κai ότι πετούσε περί το 1-2 χλμ από την ακτή της Λαττάκιας σε χαμηλό ύψος και με χαμηλή ταχύτητα, προφανώς για να διευκολυνθεί στο φωτοαναγνωριστικο του έργο, μη φανταζόμενοι οι Τούρκοι "φωστήρες" επιτελείς που είχαν σχεδιάσει την αποστολή ότι θα μπορούσε να καταρριφθεί πολύ εύκολα το αεροσκάφος.

«Το τουρκικό μαχητικό, πιθανότατα, χτυπήθηκε από επίγειο αντιαεροπορικό πυροβόλο, την ώρα που πετούσε εντός του συριακού εναέριου χώρου», αναφέρει η έκθεση που διέρρευσε – ούτε αυτό είναι τυχαίο – προς την εφημερίδα Wall Street Journal: «Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρος. Η χρήση επίγειων αντιαεροπορικών υποδηλώνει ότι το τουρκικό μαχητικό πετούσε με χαμηλή ταχύτητα μόλις 480 μιλίων ανά ώρα.σε χαμηλό ύψος κάτω των 5.000 ποδών», επιβεβαιώνοντας τους Σύριους που επέμεναν ότι το τουρκικό μαχητικό.
«Αν χτυπήθηκε από αντιαεροπορικά πυρά, έπεσε πιο κοντά στις συριακές ακτές, από ότι υποστηρίζουν οι Τούρκοι», αναφέρει η έκθεση.
Παράλληλα, υψηλόβαθμος Αμερικανός, πρώην επικεφαλής υπηρεσίας πληροφοριών είπε ανοικτά ότι η Τουρκία "απλά δοκίμαζε τα συριακά νεύρα", μη αναμένοντας την συγκεκριμένη αντίδραση, κάτι που όμως αποκλείεται να συμβαίνει αφού το όλο σκηνικό δείχνει κλασική αποστολή αεροφωτογράφησης σε μία περιοχή όπου εδρεύουν οι εκτοξευτές των αντιπλοϊκών βλημάτων cruise P-800, οι οποίοι αποτελουν τον μεγάλο "πονοκέφαλο" των δυτικών.

Τώρα, σε ότι αφορά το πώς και από πιιο σύστημα καταρρίφθηκε, αν κάνουμε μια αντιπαραβολή στα δύο βίντεο, του ερασιτεχνικού που από την περασμένη εβδομάδα αποκάλυψε το defencenet.gr, την ώρα που ξεκινούν οι βολές κατά του RF-4E και ενός δεύτερου διαφημιστικού του ρωσικού αντιαεροπορικού Pantsir S1 (κωδικός ΝΑΤΟ: SA-22 Greyhound), τότε ευκολα καταλήγουμε στο sυμπέρασμα ότι η κατάρριψη έγινε από το 30άρι πυροβόλο του Pantsir.
Ακούστε προσεκτικά τον κροταλισμό (διαφορετικός από τις μεμονωμένες βολές των άλλων Α/Α πυροβόλων μεγλύτερου διαμετρήματος) που προηγειται των πανηγυρισμών των Σύρων στην παραλία και τον κροταλισμό του διαφημιστικού βίντεο που δείχνει το Pantsir εν δράσει.
Είναι ακριβώς ο ίδιος.
Το γεγονός ότι παραδέχθηκαν οι ΗΠΑ την τουρκική "πειρατεία" σίγουρα είναι εντυπωσιακό, αφού είχαν αντιδράσει σε λεκτικό επίπεδο πολύ απότομα σε βάρος της Συρίας. Πιθανόν να δείχνει και κάποια διάσταση στην διάθεση αντιμετώπισης του συριακού προβλήματος στο εσωτερικό των ΗΠΑ.
Με το υπουργείο Εξωτερικών και την Χ.Κλίντον να "βγάζουν αφρούς" και να επιμένουν σε στρατιωτική επέμβαση και τις μυστικές υπηρεσίες, αλλά και το Πεντάγωνο να είναι πολύ προσεκτικοί σε αυτό το ενδεχόμενο, αφού οι δυσκολίες θα είναι κάτι παραπάνω από σημαντικές...
Δείτε τα δύο βίντεο που προαναφέραμε. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...