Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ενεργοποίηση Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης της ΠΑ - Στόχος: Αποβατικά, τουρκικά λιμάνια!


15-05-2012 10:45:49

Image


Αιφνιδιαστική ενεργοποίηση της αεροπορικής Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης της ΠΑ, η οποία ανήκει επιχειρησιακά στο ΓΕΕΘΑ πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με απόφαση του Α/ΓΕΕΘΑ.
Η κινητοποίηση δεν  ήταν προγραμματισμένη και μέσα σε χρόνους-ρεκρό (πολύ μικρότερους από τους ελάχιστους προβλεπόμενους) πάνω από 20 μαχητικά, F-16, Mirage 2000-5 Mk2 και F-4E AUP απογειώθηκαν από διάφορας πολεμικά αεροδρόμια από την Κρήτη μέχρι την Λάρισα με κατεύθυνση τα νησιά του Αν Αιγαίου.
Σχηματίστηκαν δύο "πακέτα" COMAO, τα οποία προσέβαλαν, εικονικά φυσικά διάφορους στόχους στο Α.Αιγαίο, αλλά και στις ... μικρασιατικές ακτές, καθώς στο σενάριο προβλεπόταν και η προσβολή των Follow-on-Forces δηλαδή των δυνάμεων που ακολουθούν το πρώτο κύμα εισβολής στα μικρασιατικά λιμάνια και τόπου συγκέντρωσης.  

Τα περισσότερα από τα αεροσκάφη είχαν στόχο την προστασία των υπολοίπων που έκαναν τις αεροπορικές προσβολές τις οποίες είχαν αναλάβει ορισμένα F-16 και F-4AUP (τέσσερα ζεύγη συνολικά).
Η άσκηση ήταν 100% αιφνιδιαστική διαβεβαιώνουν από το ΓΕΕΘΑ για να δοκιμαστεί η ετοιμότητα ΄της Δύναμης η οποία είναι η πρώτη που θα εμπλακεί σε περίπτωση που απειληθεί η εθνική ασφάλεια και σίγουρα έχει σχέση με τις εν εξελίξει ασκήσεις Firtina και Efes των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Τα αεροσκάφη μετά την απογείωση τους συναντήθηκαν σε καθορισμένο σημείο σχηματίζοντας τα πακέτα COMAO υπό την καθοδήγηση αεροσκάφους EMB-145H Erieye AEW&C το οποίο απογειώθηκε και αυτό στο πλαίσιο της αιφνιδιαστικής άσκησης. Η στοχοποίηση των εναέριων στόχων, μάλιστα, πέρα από τους στόχους εδάφους, έγινε στον μετά την απογέιωσή τους.
Να σημειώσουμε ότι τα μισά συγχαρητήριατα αξίζουν οι τεχνικοί εδάφους που κατάφεραν και σήκωσαν περισσότερα από 20 μαχητικά, μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η μεταφορά των όπλων αέρος-εδάφους (JDAM, AFDS κλπ) μέσα σε ελάχιστο χρόνο από τις αποθήκες όπλων στα σέλτερ των αεροσκαφών, όπου βέβαια δεν φορτώθηκαν (αν φορτωθούν πρέπει να ριφθούν, αφού δεν επιτρέπεται επιστροφή στην βάση προσγείωση με όπλα αέρος-εδάφους), αλλά δοκιμάστηκαν οι χρόνοι μεταφοράς και εικονικής φόρτωσης.
Αν έβλεπαν οι "σύμμαχοι" τι θα μπορούσε να πέσει στο κεφάλι τους, θα ήταν σαφώς λιγότερο αλαζονικοί...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...