Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Fitch: Η Ελλάδα θα επιστρέψει στη δραχμή

Fitch: Η Ελλάδα θα επιστρέψει στη δραχμή

Η έξοδος της Ελλάδας είναι το πιθανότερο ενδεχόμενο. Σε μια τέτοια περίπτωση η χώρα θα πρέπει να γυρίσει στη δραχμή και να χρεοκοπήσει.

Εξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή βλέπει ο οίκος Fitch Ratings.
Η Ευρωζώνη θα καταφέρει να επιβιώσει από την κρίση χρέους χωρίς απώλειες, σύμφωνα με την έκθεση. Η έξοδος της Ελλάδας είναι πάντως το πιθανότερο ενδεχόμενο. Σε μια τέτοια περίπτωση η χώρα θα πρέπει να γυρίσει στη δραχμή και να χρεοκοπήσει.

Στη συνέχεια σημειώνεται πως το αποτέλεσμα, όσον αφορά στην υποβάθμιση άλλων χωρών, θα εξαρτηθεί από το επίπεδο μετάδοσης που θα πηγάζει από την έξοδο της Ελλάδας. Τότε ο οίκος θα τοποθετήσει σε καθεστώς παρακολούθησης όλες τις χώρες της Ευρωζώνης εκτός από την Κύπρο, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, τις οποίες θα υποβαθμίσει. Το πιο ήπιο σενάριο πάντως είναι πως ορισμένες χώρες θα υποβαθμιστούν πιθανότατα
Η πλειοψηφία των κρατών της Ευρωζώνης έχουν αρνητικό outlook γεγονός που αντανακλά το οικονομικό κόστος της κρίσης και την ενίσχυση των πολιτικών εντάσεων θέτοντας εμπόδια την εφαρμογή των μέτρων. Ο οίκος σημειώνει πως η κρίση φανέρωσε τα ελαττώματα της νομισματικής ένωσης αναδεικνύοντας την ανάγκη θεμελιωδών μεταρρυθμίσεων ώστε να γίνει ένας βιώσιμος οργανισμός μακροπρόθεσμα.
Για την επίλυση της κρίσης απαιτούνται επιπλέον μέτρα υποστηρίζει ο οίκος, ο οποίος ωστόσο θεωρεί πως η δημοσιονομική λιτότητα, τα μέτρα από κάθε χώρα ξεχωριστά, τα προγράμματα δομικών μεταρρυθμίσεων και η ενίσχυση των περιφερειακών χωρών είναι βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση.
 http://www.imerisia.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...