Σκάνδαλο Τράπεζας της Ελλάδος εις βάρος ΑΕΙ και ΤΕΙ: Τους έκλεψαν 150 εκατ. ευρώ με το "κούρεμα"!


Εκτύπωση E-mail
27-03-2012 12:10:56

Image 
Με μηνύσεις κατά της Τράπεζας της Ελλάδας και ομαδικές παραίτησεις απειλούν οι πρόεδροι και οι πρυτανικές αρχές των ανώτερων και ανώτατων επιστημινικών ιδρυμάτων της χώρας, ΤΕΙ και ΑΕΙ, καθώς από το αυθαίρετο και χωρίς την σύμφωνη γνώμη τους, «κούρεμα», των ομολόγων (στα οποία είχε μετατρέψει τα αποθεματικά τους η Τράπεζα της Ελλάδας, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους) χάνουν 150 εκατομμύρια ευρώ!

Ηδη οι πρόεδροι των ΤΕΙ έλαβαν απόφαση να απέχουν από τα διοικητικά τους καθήκοντα την Πέμπτη και την Παρασκευή, ζητώντας να αρθεί το «κούρεμα» κατά 68% των αποθεματικών τους από την Τράπεζα της Ελλάδος για την ολοκλήρωση του PSI.
Σε περίπτωση που το υπουργείο Παιδείας δεν ανταποκριθεί και δεν διασφαλίσει τις ανωτέρω ελάχιστες απαραίτητες προϋποθέσεις για την λειτουργία των ΤΕΙ της χώρας, οι διοικήσεις των Ιδρυμάτων θα υποχρεωθούν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, όπως λένε οι πρόεδροι των ΤΕΙ.
Για το ίδιο θέμα συνεδριάζουν σήμερα οι πρυτάνεις των ΑΕΙ, οι οποίοι θεωρούν αυθαίρετες της ενέργειες της ΤτΕ, ζητώντας την άμεση επιστροφή των αφαιρεθέντων ποσών στους λογαριασμούς των Πανεπιστημίων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΌ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ 12 ΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ