Η κρίση φέρνει επικουρικές ιδιωτικές συντάξεις προσεχώς




Τι προβλέπει η «Λευκή Βίβλος» της Κομισιόν για πρόωρες και επιμήκυνση
Νέα επιμήκυνση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλά και στροφή προς την «επικουρική ιδιωτική συνταξιοδοτική αποταμίευση» συστήνει με τη Λευκή Βίβλο για τις συντάξεις η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Η επικουρική συνταξιοδοτική αποταμίευση πρέπει να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στη διασφάλιση της μελλοντικής επάρκειας των συντάξεων και, κατά συνέπεια, τα κράτη-μέλη θα πρέπει να αναζητήσουν τρόπους για τη βελτίωση της οικονομικής αποδοτικότητας, της ασφάλειας και της ισότιμης πρόσβασης στα επικουρικά συστήματα.
Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν φορολογικά και άλλα οικονομικά κίνητρα, καθώς και οι συλλογικές διαπραγματεύσεις» αναφέρει η Κομισιόν.
Ταυτοχρόνως προτείνει τη λήψη μέτρων που θα φρενάρουν την πρόωρη συνταξιοδότηση και θα επιμηκύνουν την παραμονή στην εργασία. Πάντως η Ε. Ε. αναγνωρίζει ότι η τάση για πρόωρη συνταξιοδότηση έχει αντιστραφεί, αφού το ποσοστό απασχόλησης των εργαζομένων ηλικίας 55 - 64 ετών αυξήθηκε στην Ε.Ε. «27» από 37,7% το 2001 σε 46,3% το 2010. Ομως η βελτίωση δεν κρίνεται επαρκής υπό το βάρος τριών αρνητικών παραγόντων: δημογραφικών, δημοσιονομικών, απασχόλησης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΌ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ 12 ΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ