Λ. Κατσέλη: Ήμουν το «μαύρο πρόβατο»

Λ. Κατσέλη: Ήμουν το «μαύρο πρόβατο» της κυβέρνησης Παπανδρέου

Για τις θέσεις μου υπήρξα το «μαύρο πρόβατο» της κυβέρνησης Παπανδρέου υποστήριξε η Λούκα Κατσέλη και πρόσθεσε ότι έπρεπε να φύγει από το υπουργείο Εργασίας για να περάσουν τα μέτρα του Οκτωβρίου και να αποδομηθούν πλήρως οι εργασιακές σχέσεις.

«Ακόμα και στην εποχή του μνημονίου κατάφερα να περάσω σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όπως ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η ρύθμιση χρεών για 27.000 επιχειρήσεις, η μείωση των τιμών των φαρμάκων και η προστασία του κατώτατου μισθού και των συλλογικών διαπραγματεύσεων», σημείωσε σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΙ η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας». «Αυτό δείχνει», συμπλήρωσε, «ότι όταν υπάρχει βούληση και αποφασιστικότητα μπορούν να γίνουν πολλά».
Όσο για τις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου ότι είχε έγκαιρα προειδοποιήσει για τον κίνδυνο εκτροχιασμού του ελλείμματος, η κ. Κατσέλη ανέφερε ότι «ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός του 2009 ήταν γνωστός» και η ίδια, υποστήριξε, τον είχε επισημάνει έγκαιρα και στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είχαν ενταχθεί συγκεκριμένα μέτρα τόσο για το φορολογικό σύστημα και την πάταξη της φοροδιαφυγής, όσο και για την περιστολή δαπανών, αλλά εκείνη δεν ήταν υπουργός Οικονομικών μετά τις εκλογές.
Προκάλεσε, ωστόσο, τον κ. Προβόπουλο να απαντήσει πότε αντιλήφθηκε ότι θα κλείσουν οι χρηματοπιστωτικές αγορές και ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να δανειστεί και τι συμβουλή έδωσε τότε στην κυβέρνηση όσον αφορά στη χρηματοδότηση της χώρας.
Κατά την πρόεδρο της «Κοινωνικής Συμφωνίας» το διακύβευμα των εκλογών «δεν είναι αν υπήρχε ή όχι δημοσιονομικό έλλειμμα το 2009, αλλά το τι πρέπει να γίνει σήμερα για να μην επιβληθούν σε λίγους μήνες νέα επώδυνα μέτρα για μισθωτούς, εργαζόμενους και συνταξιούχους».
Σύμφωνα με την κ. Κατσέλη η «Κοινωνική Συμφωνία» δημιουργήθηκε για να προτείνει αξιόπιστες και ριζοσπαστικές λύσεις για έξοδο από την κρίση και ήδη επεξεργάζεται ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης «για να ξαναχτίσουμε την οικονομία μας χωρίς να εξαθλιώσουμε περισσότερο εργαζόμενους, μισθωτούς και συνταξιούχους». 
 http://www.naftemporiki.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

Μαζεμένες πληροφορίες για τα εμβόλια