«Ήρθαν στην Βαλύρα να μας σφάξουν…»

Τρίτη, 13 Μάρτιος 2012 20:59
  Έντρομος ο μπάρμπα Μήτσος, δείχνει στο φακό του sportstonoto το μαχέρι που τον απείλησαν οι κακοποιοί μέσα στο σπίτι του, τα χαράματα, στην Βαλύρα Μεσσηνίας.
Εφιαλτικές στιγμές, έζησαν μέσα στο σπίτι τους στη Βαλύρα /Ιθώμης την Τρίτη και… 13/3 (!) τα χαράματα στις 3.30, ο τέως διευθυντής του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Σταύρος Μακρής, και ο 87χρονος πατέρας του, από την επίθεση που δέχθηκαν από τρεις αδίστακτους κακοποιούς, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ενώ ένας 4ος φύλαγε τσίλιες… απέξω στον επαρχιακό δρόμο.
Εμείς, μετά το άτυχο συμβάν τους επισκεφτήκαμε στο πατρικό τους, και ζητήσαμε να μας αφηγηθούν οι ίδιοι, πως κατάφεραν να επιζήσουν, αφού οι ληστές όπως δήλωσαν στο sportstonoto.gr φεύγοντας πήραν ένα αυτοκίνητο τζίπ που ήταν σταθμευμένο στην αυλή τους (σ.σ. τις μεσημβρινές ώρες βρέθηκε εγκαταλειμμένο στην εθνική οδό Τσακώνας-Καλού Νερού), δυο γυναικεία ρολόγια της Αγλαΐας Μακρή, κόρης του θύματος, 970 ευρώ που είχαν στις τσέπες των παντελονιών τους, και ένα κινητό τηλέφωνο.
Oι τρεις ληστές, μπήκαν από ένα μικρό ξύλινο παράθυρο στη δυτική πλευρά του σπιτιού, αφού έσπασαν πρώτα το σύρτη, και στη συνέχεια, ο ένας κατευθύνθηκε προς τον 87χρονο γέροντα συνταξιούχο του ΟΓΑ, και σε άπταιστα ελληνικά, με την απειλή μαχαιριού (φωτό) ότι θα τον σφάξει, του ζήτησε να μαρτυρήσει, που έχουν τα χρήματα και τα χρυσαφικά.
Aκολούθως άρχισε να τον χτυπάει με γροθιές στο πρόσωπο, σε όλο του το σώμα, και τον καθήλωσε στο κρεβάτι του αιμόφυρτο. Οι άλλοι δυο ληστές με την απειλή μιας καραμπίνας και κρατώντας στα χέρια τους σκεπάρνια (σ.σ. τα οποία είχαν κλέψει από τον Βαλυραίο εργολάβο οικοδομών Τζίμη Αγγελόπουλο) άρχισαν να τον κτυπούν στα γόνατα. Το μαρτύριο, με τους άγνωστους κακοποιούς, κράτησε για μισή ώρα και πλέον, και στο τέλος πριν φύγουν, με ένα πουκάμισο που έσκισαν έδεσαν τον ηλικιωμένο χειροπόδαρα, και το γιό του με λουρίδες.
Οι δυο άνδρες, κατάφεραν να λυθούν, και στη συνέχεια πήγαν στην πλατεία του χωριού και από το αρτοποιείο του Γιώργου Μπουρολιά, ειδοποίησαν τηλεφωνικά το Αστυνομικό τμήμα του Μελιγαλά, καθώς οι ληστές από την πρώτη στιγμή είχαν κόψει και τα καλώδια του σταθερού τηλεφώνου. Άνδρες της ασφάλειας που κατέφθασαν, τους πήραν κατάθεση και η υπηρεσία της σήμανσης θα προσπαθήσει από τα δακτυλικά αποτυπώματα που άφησαν στα σκεπάρνια οι ληστές, να προχωρήσει στην σύλληψή τους.
"Η πολιτεία μας οδηγείς την αυτοδικία.."
Φανερά σοκαρισμένος, ο πρώην διευθυντής του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Σταύρος Μακρής (ΦΩΤΟ ΠΑΝΩ) δήλωσε μεταξύ άλλων στο sportstonoto.gr ότι τα τελευταία χρόνια η Βαλύρα έδρα του τέως δήμου Ιθώμης, αφ’ ότου η πολιτεία έκλεισε τον Αστυνομικό σταθμό στο χωριό μας, όπως και τα υπόλοιπα σε διάφορες κωμοπόλεις της Μεσσηνίας, όλα τα χωριά μας και ειδικά στο δήμο Ιθώμης, θυμίζουν ξέφραγο αμπέλι στις ορέξεις των διαφόρων παραβατικών στοιχείων.
Επίσης, οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο αστυνομικό τμήμα του γειτονικού Μελιγαλά είναι λιγοστοί, και δεν επαρκούν να ελέγξουν τα διάφορα κακοποιά στοιχεία, που λυμαίνονται την ύπαιθρο. Οι ληστείες είναι σε εβδομαδιαία βάση, ενώ το τελευταίο διάστημα χρησιμοποιούν και όπλα με πρόσφατο «θύμα» τον χρυσοχόο Γιάννη Κουβελάκη στην αρχαία Μεσσήνη που σώθηκε από θαύμα, τον οποίο πυροβόλησαν με καλάσνικοφ μέρα-μεσημέρι μέσα στο κατάστημά του στο Μαυρομμάτι/Ιθώμης.
Η ίδια η πολιτεία, πρόσθεσε ο κ. Μακρής μας οδηγεί στην αυτοδικία, και εάν συνεχιστούν αυτές οι επιθέσεις στα σπίτια μας, είναι πολύ πιθανόν να θρηνήσουμε και θύματα. Από την πλευρά του ο 87χρονος πατέρας του, φανερά πικραμένος από το σοκ που έζησε, ζήτησε να γράψουμε ότι τέτοιες εφιαλτικές ώρες με το μαχαίρι τοποθετημένο συνεχώς στο λαιμό του, δεν έζησε 16χρονο παιδάκι, ούτε στην κατοχή το 1941 όταν είχαν φθάσει στη Βαλύρα οι Γερμανοί και εύχεται να μη ξαναζήσουν άλλοι άνθρωποι αυτά που έζησε ο μπάρμπα Μήτσος μαζί με το γιό του.
Ευχαριστούσε, συνεχώς την παναγία που δεν τους έσφαξαν οι ληστές, φιλούσε συνεχώς τη κόρη του Αγλαΐα, τα εγγόνια και τα ανίψια του, που βρέθηκαν κοντά του στο πατρικό τους, μετά την επιστροφή του από το κέντρο Υγείας Μελιγαλά, όπου διακομίσθηκαν μαζί με το γιό του, για να τους επουλώσουν τις πληγές οι θεράποντες ιατροί.
Y.Γ. Είναι λυπηρό την περασμένη Κυριακή 2 διμοιρίες των ΜΑΤ να συνοδεύει 40-50 χουλιγκάνους της Προοδευτικής, από την Τσακώνα μέχρι την Κόρινθο που ήθελαν να έλθουν στην Καλαμάτα για τον αγώνα με τη Μαύρη Θύελλα, και οι άνθρωποι και τα σπίτια της υπαίθρου στη Μεσσηνία, να μένουν απροστάτευτα από τους κάθε λογής κακοποιούς...
http://www.sportstonoto.gr/
ITHOMI NEWS & N/P  VALIRA [iel1959@otenet.gr]
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΌ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ 12 ΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ