Κορινθία: Η θάλασσα ''ρούφηξε'' την παραλία και απειλεί τα σπίτια!

 

Ο παραθαλάσσιος οικισμός έχει κηρυχθεί, από τις 8 Μαρτίου, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
- H κεντρική παραλία του Δερβενίου έχει κοπεί στη μέση
- Σε 5 σπίτια έχουν γκρεμιστεί οι αυλές και οι περιφράξεις και έχουν προβλήματα στατικότητας!
- Τι λέει στο Newsit o ιδιοκτήτης του ενός σπιτιού που έχει πρόβλημα
- "Ανησυχούμε πολύ" λέει ο αντιδήμαρχος της περιοχής

Μία τρομακτική φυσική καταστροφή, με ανυπολόγιστες συνέπειες για μία από τις σημαντικότερες περιβαλλοντικά παράκτιες περιοχές της Ελλάδας, πλήττει τις τελευταίες εβδομάδες το Δερβένι της Κορινθίας.

Ο παραθαλάσσιος οικισμός έχει κηρυχθεί, από τις 8 Μαρτίου, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς η θάλασσα... ρούφηξε, την κεντρική παραλία!
Το απίστευτο φαινόμενο έλαβε χώρα στις 29 Φεβρουαρίου, αλλά έμεινε μακριά από το φως της δημοσιότητας, καθώς αυτό που συνέβη ήταν τόσο πρωτοφανές που κάτοικοι, τοπικοί φορείς αλλά ακόμα και οι επιστήμονες χρειάστηκαν αρκετές ημέρες για να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος του προβλήματος.
Oπως δήλωσε στο Νewsit ο αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κύριος Ανδρέας Καραβάς "στις 29 Φεβρουαρίου μέσα σε 2 ώρες από τις 3.00 εως τις 5.00 το απόγευμα βγήκε το νερό έξω με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί η παραλία σε μήκος 60 μέτρων και πλάτος 15 μέτρων. Είναι 5 τα σπίτια που αντιμετώπισαν μεγάλο πρόβλημα καθώς το κύμα έφτανε μέχρι τα θεμέλια των σπιτιών. Εμείς ενημερώσαμε την Περιφέρεια και μας δόθηκε η οδηγία να τοποθετήσουμε πέτρες μπροστά στα σπίτια ως προσωρινή λύση. Το πρόβλημα υπάρχει σε 5 σπίτια, τα 4 είναι εξοχικές κατοικίες αλλά τον κάτοικο που μένει μόνιμα στο ένα σπίτι τον απομακρύναμε και τον φιλοξενήσαμε σε ξενοδοχείο για 15 μέρες. Αυτό δεν έχει ξαναγινει και ο κόσμος φυσικά ανησυχεί πολύ".

Ο κυριος Γιώργος Αναγνωστάκης, ο μόνιμος κάτοικος που κινδυνεύει το σπίτι του δήλωσε στο Newsit "
εμάς το νερό μπήκε μέσα 15 μέτρα στην παραλία και έφτασε μέχρι τα υπόγεια του σπιτιού. Εγώ μένω 60 χρόνια στο σπίτι και το νερό στην αρχή αν ερχόταν κανένας μαϊστρος έφερνε πέτρες και άμμο. Τώρα βλέπαμε το νερό να έρχεται σαν να σκάβει μπουλντόζα και το έφερε μέσα στο σπίτι".
«Οι κυματισμοί που κατεγράφησαν κατά τη διάρκεια του φαινομένου ήταν ασυνήθιστοι, σαν μικροί στρόβιλοι. Παρά τη μεγάλη τους σφοδρότητα, η δράση των θαλάσσιων στροβίλων ήταν εντελώς τοπική, γεγονός που δείχνει ότι επρόκειτο για γεωλογικό φαινόμενο», αναφέρει ο Νικόλαος Λούτας, μέλος της επιστημονικής ομάδας που προχώρησε στην πραγματογνωμοσύνη, εκ μέρους της Περιφέρειας.
Η εικόνα της περιοχής έχει πλέον αλλάξει οριστικά, καθώς η παραλία -η οποία αποτελεί πόλο έλξης εκατοντάδων παραθεριστών το καλοκαίρι- δεν υπάρχει πλέον, ενώ η θάλασσα έχει φτάσει μέχρι τα πρώτα σπίτια. Σε πέντε κατοικίες, μάλιστα, τα κύματα έχουν ήδη γκρεμίσει τις αυλές και τις περιφράξεις, αποκαλύπτοντας τα θεμέλιά τους και προκαλώντας προβλήματα ευστάθειας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
http://www.newsit.gr/ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

Μαζεμένες πληροφορίες για τα εμβόλια