Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

» ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ «

Κυπριακή σημαία ανεμίζουσα 
Γιατί σιωπά η ηγεσία μας;
Του Χάρη Στ. Κυριακίδη.

Εξανέστησαν οι δήθεν φίλοι και στρατηγικοί μας εταίροι εκ Δυσμών, για το «ατόπημα» της Κυπριακής Δημοκρατίας, να προχωρήσει σε διακρατικές συμφωνίες με την Ρωσία. Στην Βουλή της Γηραιάς Αλβιόνος οι Λόρδοι φέρνουν το θέμα προς συζήτηση. Από την πλευρά της η επίσημη Λευκωσία, ψελλίζει κλαψιάρικα και παραπονιάρικα ότι είναι κυριαρχικό της δικαίωμα. Την ίδια στάση τηρούν και οι πλειοψηφία των ΜΜΕ και των αρθρογράφων και αναλυτών.


Αυτό που απασχολεί μόνιμα τον λαό μας είναι γιατί αυτή η χλιαρή στάση μας, εναντίον των κατ’ εξοχήν υπευθύνων και ηθικών αυτουργών των από τη δεκαετία του 1950, συντελουμένων εγκλημάτων των δήθεν εταίρων μας εναντίον της Κύπρου και του λαού της. Γιατί δεν το γυρίζει η γλώσσα ορισμένων να πουν τα πράγματα με το όνομά τους και να βγουν στην αντεπίθεση. Να καταγγείλουν όπου δει και ευθαρσώς την απροκάλυπτη επιθετικότητα, αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και πολύ περισσότερο την υποκρισία, και την μοχθηρότητα τους αλλά και την διαχρονική υπόθαλψη και υποδαύλιση της Τουρκικής επιθετικότητας.

Γιατί δεν τους ρίχνουμε στα μούτρα την αθέτηση των συμβατικών υποχρεώσεων της Βρετανίας, για την προστασία της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου.
Γιατί δεν τους ρίχνουμε στα μούτρα τα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Η.Ε που απαιτούν την προστασία αυτών των δικαιωμάτων τα οποία περιφρονούν και υποθάλπουν και την Τουρκία να κάνει το ίδιο.

Γιατί δεν θυμίζουμε στην Βρετανία ότι, εκτός από εγγυήτρια και Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, παρόμοιες υποχρεώσεις απορρέουν και από την συμμετοχή μας στην Βρετανική Κοινοπολιτεία της οποίας ηγείται η Βασίλισσα τους.

Γιατί δεν τους θυμίζουμε, ότι σύμφωνα και με δικά τους επίσημα έγγραφα, σχεδίασαν, υπέθαλψαν, υποδαύλισαν, εξόπλισαν και χρηματοδότησαν, την διακοινοτική αντιπαράθεση, σχεδίασαν από το 1955 την Εθνοκάθαρση και τον βίαιο ξεριζωμό και των δύο κοινοτήτων. Και εκ τότε κάνουν τα πάντα, αφού μετέφεραν τα επί χάρτου σχέδια τους στο έδαφος για την ΕΚΒΙΑΤΙΚΗ  νομιμοποίηση με την υπογραφή μας, ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΆΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΈΠΡΑΞΑΝ ΜΕ ΕΡΓΑΛΕΊΟ ΤΗΝ Τουρκία και τους αφελείς και ανεγκέφαλους ανάμεσα στις δύο κοινότητες.

Η Βρετανία είχε υποχρέωση να προστατεύσει την νόμιμη κυβέρνηση της Δημοκρατίας τόσο έναντι της ανταρσίας των συνοίκων το 1963, όσο και έναντι του πραξικοπήματος της Χούντας του Ιωαννίδη το 1974 και βέβαια ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ. Είχε και έχει ακόμα αυτές τις συμβατικές υποχρεώσεις, αλλά και εκ των σχετικών Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και έναντι της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους το 1983. Αντίθετα μας εκβιάζει να το αναγνωρίσουμε με σχέδια λύσης τύπου Ανάν και με κινήσεις εντός της Ε.Ε.

Είχε τέλος υποχρέωση συμβατική αλλά και εκ των Ψηφισμάτων του Σ.Α, των Η.Ε, να ΕΚΔΙΩΞΕΙ από την ΑΟΖ της ΚΔ τα Τουρκικά πλοία. Αντ΄ αυτού ο κ. Κάμερον διερωτήθηκε αν έχει η Κ.Δ. ΑΟΖ, πριν την λύση του Κυπριακού. Και ουκ εστίν τέλος εις τον κατάλογο της Βρετανικής παρασπονδίας, επιθετικότητας και μοχθηρότητας.

Και επειδή τόλμησε να χαρακτηρίσει την Κύπρο ως αναξιόπιστη, λόγω ανοιγμάτων στην Μόσχα, να τις τρίψουμε στα μούτρα ότι στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, εσυναλλάττετο και είχε μυστικές συμφωνίες και με τον Χίτλερ και με τον Μουσολίνι και με τον Στάλιν και με τους Αμερικανούς!

Λεμεσός, 05/03/15
 nbsv@otenet.gr;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...