Γ. Βαρουφάκης: Ο Χαρδούβελης πήρε σπίτι του την σύμβαση του ΔΝΤ


Βολές κατά της προηγούμενης κυβέρνησης εξαπέλυσε κατά την ομιλία του στην Βουλή ο Γιάνης Βαρουφάκης, καταγγέλλοντας πως όταν ζήτησε την δανειακή σύμβαση έπρεπε να περιμένει 3,5 μέρες για να βρεθεί, καθώς δεν υπήρχε στο Υπουργείο Οικονομικών.
Ο έλληνας ΥΠΟΙΚ μάλιστα σημείωσε πως έπρεπε να έρθει ο ίδιος σε επαφή με το ΔΝΤ προκειμένου να φτάσουν στα χέρια του τόσο η αρχική σύμβαση που υπεγράφη με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όσο και η επεκτατική «Την αρχική σύμβαση αλλά και τη μετέπειτα που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση με το ΔΝΤ αναγκάστηκα ο ίδιος να έρθω σε επαφή με το ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον για να την πάρω στα χέρια μου. Ο κ. Χαρδούβελης την είχε στο σπίτι του», είπε κάνοντας λόγο για «εικόνα που πρέπει να μας θλίβει όλους».

Ο κ. Βαρουφάκης συνεχίζοντας, επεσήμανε πως όταν ο ίδιος παραδώσει τα «κλειδιά» του υπουργείου, ο επόμενος ΥΠΟΙΚ δεν θα παραλάβει τέτοιο «χάος»: «Δεν θα εγκαλέσω τον κ. Χαρδούβελη για ένα λόγο, επειδή πρέπει να εγκαλέσουμε όλους μας γιατί υπάρχει αυτό το νομοθετικό κενό, πρέπει να νομοθετήσουμε άμεσα, ελπίζω και εύχομαι καμία πτέρυγα να διαφωνήσει γι' αυτό το νομοθετικό αίτημα που θα αρχίσει να επουλώνει τις μεγάλες πληγές του ελληνικού δημοσίου. Δεσμεύομαι ότι ο επόμενος δεν θα βρει αυτό το απόλυτο κενό», κατέληξε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

Μαζεμένες πληροφορίες για τα εμβόλια