Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναζητώ έναν "έντιμο συμβιβασμό" σημαίνει...

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Επειδή η λογική του έντιμου συμβιβασμού, τρύπωσε για τα καλά στην καθημερινότητά μας, ευνουχίζοντας την προσμονή αλλά και κάθε έννοια εθνικής και προσωπικής υπερηφάνιας... 
του Κ. Κυριακόπουλου
Ας δούμε καλύτερα τι σημαίνει πρακτικά για τη ζωή όλων μας, και ας αντιστοιχίσουμε αυτές τις διαπιστώσεις, με την πρώτη εμπειρία που αποκομίσαμε στις πρώτες 65 ημέρες ΣΥΡΙΖΑ.
Αναζητώ έναν "έντιμο συμβιβασμό" σημαίνει...
Σου αναγνωρίζω το δικαίωμα να έχεις εσύ την τελευταία λέξη σε όλα, αλλά βάλε κι εσύ ένα χεράκι ώστε να φαίνεται πως το παλεύω και κάτι "κέρδισα" κι εγώ ώστε να μη με πουν ξεφωνημένο...
Σημαίνει ακόμη, πως δεν αμφισβητώ και δεν ενεργοποιώ την κοινωνία που με εμπιστεύτηκε για να ανατρέψω το καθεστώς που οικοδόμησες σε βάρος της πατρίδας που εκπροσωπώ, αλλά μη με κάνεις ρόμπα ξεκούμπωτη και υπόσχομαι να σε υπηρετήσω.
Σημαίνει ακόμη, οτι…
δεσμεύομαι να σου φέρω αυτά που ζητάς, αλλά άσε μου το περιθώριο να διαχειριστώ "περήφανα" το συμφέρον σου, σ αυτό τον τόπο που με διόρισες τοποτηρητή.
Σημαίνει τέλος πως έτσι κι αλλιώς θα ταπεινωθώ, αλλά προστάτευσέ με από την οργή αυτών που εξαπάτησα. 
Σ αυτή την "έντιμη" μοιρασιά, εσύ θα έχεις τα πάντα κι εγώ...
θα διατηρήσω το προνόμιο να υπηρετώ αυτά που συμφωνήσαμε.
Σ αυτή την έντιμη μοιρασία, ΕΣΥ θα είσαι η υπέρτατη αρχή, ΕΓΩ θα είμαι ο δικός σου άνθρωπος μέσα στη δική μου πατρίδα, το καθεστώς που επέβαλες δεν πρόκειται να κλονιστεί και η ταυτότητα του διαχρονικού θύματος δεν πρόκειται ν αλλάξει. Ξέρεις και ξέρω άλλωστε, πως μερικά ψίχουλα απάτης, δεν ανατρέπουν το καθεστώς, κοστίζουν ελάχιστα, και εξασφαλίζουν μακροημέρευση.
Άσε μου λοιπόν το περιθώριο να αναδομήσω την πολιτική ορολογία της Κατοχής, ώστε δια της εκτεταμένης εξαπάτησης να την υπηρετήσω με τον καλύτερο τρόπο.
Επιμένετε λοιπόν ακόμη, πως η εγκατάλειψη του στόχου για καθολική ανατροπή του κατοχικού κεκτημένου στον τόπο μας, και η αναζήτηση φόρμουλας για συμβιβασμό μαζί του, που δε θα αμφισβητεί της ουσία του κατοχικού κεκτημένου, μπορεί να ενσωματώνει στοιχεία εντιμότητας???
Η αλήθεια είναι πως πρακτικές που ρίχνουν την κοινωνία μαζικά στην αποβλάκωση και στην παραμύθα μια υποτιθέμενης περηφάνιας, συνιστούν ότι πιο δόλιο, ότι πιο πρόστυχο, ότι πιο ύπουλο και επικίνδυνο, μια πέμπτη φάλαγγα δηλαδή στο μαλακό υπογάστριο της χώρας, που παραλύει τη συνείδηση αυτού του λαού.
ΠΗΓΗ: ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...