Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να χρηματοδοτούν περισσότερες συμφωνίες όπλων με άλλα 100 εκατομμύρια δολάρια σε «βοήθεια» στην Ουκρανία

Η ανακοίνωση έγινε επίσης εν μέσω μιας αυξανόμενης ώθησης από τα δημοκρατικά έθνη μετά τις αποκαλύψεις του Σαββατοκύριακου για φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν στην περιοχή του Κιέβου να επιβάλουν περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας και να ζητήσουν από την ηγεσία της, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, να λογοδοτήσουν για εγκλήματα πολέμου.

Η ακόλουθη αναφορά είναι από το UP I :

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε αργά την Τρίτη την απόσυρση 100 εκατομμυρίων δολαρίων βοήθειας για την ασφάλεια της Ουκρανίας.


Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενέκρινε την απόσυρση αντιτεθωρακισμένων συστημάτων αξίας έως και 100 εκατομμυρίων δολαρίων από τα αποθέματα του Υπουργείου Άμυνας, ανεβάζοντας τη συνολική αξία όπλων, εξοπλισμού και προμηθειών που δόθηκαν στο πολιορκημένο έθνος της Ανατολικής Ευρώπης σε περισσότερα από 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια από την αρχή της κυβέρνησης και 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια από την έναρξη της εισβολής.

Ο κόσμος έχει συγκλονιστεί και τρομοκρατηθεί από τις φρικαλεότητες που διέπραξαν οι ρωσικές δυνάμεις στην Μπούχα και σε ολόκληρη την Ουκρανία. Οι δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν γενναία να υπερασπίζονται τη χώρα τους και την ελευθερία τους, και οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, στέκονται ακλόνητες στην υποστήριξη της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σε  δήλωσή του

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από τον Μπάιντεν και τον σύμβουλό του για την εθνική ασφάλεια, Τζέικ Σάλιβαν, λέγοντας ξεχωριστά στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να εξοπλίζουν την Ουκρανία μετά την αποκάλυψη το Σαββατοκύριακο ότι εκατοντάδες άμαχοι στην περιοχή του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Μπούχα , εκτελέστηκαν βάναυσα από τις υποχωρούσες ρωσικές δυνάμεις.

Ουκρανοί αξιωματούχοι είπαν ότι 410 απανθρακωμένα πτώματα βρέθηκαν σε πόλεις και προάστια γύρω από την πρωτεύουσα, δημοσιεύοντας γραφικές εικόνες και βίντεο με νεκρούς και αιμόφυρτους Ουκρανούς με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη τους και σκουπισμένα στους δρόμους.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν εργάζεται «όλο το εικοσιτετράωρο» για να εκπληρώσει τα κύρια αιτήματα βοήθειας για την ασφάλεια της Ουκρανίας, είπε ο Σάλιβαν τη Δευτέρα με τον Μπλίνκεν να δηλώνει στη δήλωσή του την Τρίτη ότι θα προμηθεύσει την «επείγουσα ανάγκη της Ουκρανίας για πρόσθετα αντιθωρακικά συστήματα» χωρίς να προσδιορίζει τα όπλα.

Μέχρι σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πραγματοποιήσει έξι αναλήψεις για την Ουκρανία από τον Αύγουστο του περασμένου έτους.

Το Υπουργείο Άμυνας  ανακοίνωσε επίσης την Παρασκευή  ένα πακέτο βοήθειας για την ασφάλεια 300 εκατομμυρίων δολαρίων που περιελάμβανε συστήματα πυραύλων καθοδηγούμενων με λέιζερ, τακτικά μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα διακόπτη και άλλα στο πλαίσιο της Αρχής Βοήθειας Ασφαλείας της Ουκρανίας, η οποία διαφέρει από μια προεδρική απόσυρση από τα αποθέματα του Πενταγώνου καθώς προμηθεύεται τα αντικείμενα από εταιρείες.

Στις 16 Μαρτίου, ο Μπάιντεν  ανακοίνωσε  ένα επιπλέον πακέτο απόσυρσης 800 δολαρίων με 800 αντιαεροπορικά συστήματα Stinger, 2.000 πυραύλους ακοντίου, 20 εκατομμύρια φυσίγγια φορητών όπλων και παρόμοια.

Περισσότερες από 30 χώρες έχουν παράσχει παρόμοια βοήθεια στην Ουκρανία από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα στις αρχές της 24ης Φεβρουαρίου.

Η ανακοίνωση έγινε επίσης εν μέσω μιας αυξανόμενης ώθησης από τα δημοκρατικά έθνη μετά τις αποκαλύψεις του Σαββατοκύριακου για φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν στην περιοχή του Κιέβου να επιβάλουν περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας και να ζητήσουν από την ηγεσία της, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, να λογοδοτήσουν για εγκλήματα πολέμου.

Καθώς ενισχύουμε τη θέση της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, θα εργαστούμε επίσης με τους συμμάχους και τους εταίρους μας για να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για να τεκμηριώσουμε τις αναφερόμενες καταχρήσεις και να τις θέσουμε στη διάθεση των αρμόδιων φορέων για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

είπε ο Blink.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μερικά μόνο από τα πολλά πακέτα δαπανών και συναλλαγές όπλων που έχουν πραγματοποιηθεί, επισκεφτείτε την καρτέλα « Ρωσία-Ουκρανία» στο The WinePress.


ΣΧΟΛΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η σοφία είναι καλύτερη από τα όπλα του πολέμου, αλλά ένας αμαρτωλός καταστρέφει πολλά καλά.

Εκκλησιαστής 9:18

Όλοι οι σύγχρονοι πόλεμοι είναι πόλεμοι τραπεζιτών. Δεν είναι θεμιτές ούτε στο ελάχιστο. Όλα αυτά τα χρήματα, όπως όλα τα άλλα πακέτα, μετά βίας θα δουν το φως της δημοσιότητας και θα φτάσουν στους ανθρώπους που λένε ότι είναι. Μάλλον, η ισχυρή πλειοψηφία (αν όχι όλη) πηγαίνει σε όλους τους πλούσιους εγκληματίες φίλους τους στο κλαμπ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΌ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ 12 ΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ