Έντονη αντίδραση πολιτικών στο «αίτημα φυλάκισης» του Ιμάμογλου: «Ο λαός θα δώσει την ιστορική απάντηση στις πρώτες εκλογές»

 

Έντονη αντίδραση πολιτικών στο «αίτημα φυλάκισης» του Ιμάμογλου: «Ο λαός θα δώσει την ιστορική απάντηση στις πρώτες εκλογές»


Στη δήλωση τύπου που έκανε ο πρόεδρος της İBB Ekrem İmamoğlu μετά την ακύρωση των εκλογών της 31ης Μαρτίου 2019, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών και 1 μήνα για φερόμενη προσβολή του προέδρου και των μελών του YSK. Η εν λόγω απόφαση δέχθηκε αντιδράσεις από πολλά πολιτικά πρόσωπα. Ο πρόεδρος της επαρχίας του CHP στην Κωνσταντινούπολη Canan Kaftancıoğlu είπε, "Ο λαός της Κωνσταντινούπολης, του οποίου η διαθήκη εξαντλήθηκε στις 6 Μαΐου, έδωσε την καλύτερη απάντηση στις 23 Ιουνίου. Θα δώσουν επίσης την ιστορική απάντηση στις πρώτες εκλογές."


Τετάρτη 20 Απριλίου 2022, 12:47
Εγγραφείτε
ειδήσεις Google

Στην περίπτωση που ο δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης (IMM) Ekrem İmamoğlu δικάζεται για «δημόσια προσβολή» του προέδρου και των μελών του YSK εκείνη την εποχή, στη δήλωση τύπου που έκανε μετά την ακύρωση των εκλογών στις 31 Μαρτίου 2019, ο ο εισαγγελέας ανακοίνωσε την άποψή του.

Ζητήθηκε φυλάκιση έως 4 χρόνια και 1 μήνα για τον Ιμάμογλου.

Στο κατηγορητήριο, ο İmamoğlu ζητήθηκε να καταδικαστεί σε κάθειρξη 1 έτους, 3 μηνών, 15 ημερών, 4 ετών και 1 μήνα για το αδίκημα της «ανοιχτής προσβολής δημοσίων λειτουργών λόγω των καθηκόντων τους» .

Στο κατηγορητήριο που ετοίμασε η Γενική Εισαγγελία της Ανατολίας, αναφέρεται ότι 11 άτομα, μεταξύ των οποίων ο συνταξιούχος πρόεδρος του YSK Sadi Güven, ο οποίος εργαζόταν στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο εκείνη την περίοδο, ήταν «θύματα».

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Το αίτημα φυλάκισης κατά του Ιμαμόγλου ακολούθησε αντιδράσεις από πολιτικά πρόσωπα. Πολλά ονόματα επέκριναν την απόφαση με τις αναρτήσεις τους στα social media.

KAFTANCIOĞLU: Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΛΟΓΗ

Η Canan Kaftancıoğlu , Πρόεδρος της Κωνσταντινούπολης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) , επικρίνοντας την απόφαση του εισαγγελέα στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , είπε ότι «ο λαός της Κωνσταντινούπολης έδωσε την καλύτερη απάντηση στις 23 Ιουνίου και θα δώσει την ιστορική απάντηση στην πρώτη εκλογές» .

Ο Kaftancıoğlu χρησιμοποίησε τις ακόλουθες εκφράσεις στην ανάρτησή του στο Twitter:

«Ενώ αυτοί που προσβάλλουν τη θέληση των Κωνσταντινουπολιτών από το YSK είναι εκεί έξω, όσοι υπερασπίζονται τη θέληση των Κωνσταντινουπολιτών συνεχίζουν να τιμωρούνται από το δικαστικό σώμα. Ο λαός της Κωνσταντινούπολης, του οποίου η θέληση καταστράφηκε στις 6 Μαΐου, έδωσε την καλύτερη απάντηση στις 23 Ιουνίου Η ιστορική απάντηση θα δοθεί και στις πρώτες εκλογές».

ΦΙΛΟΣ: «ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ...»

Μια άλλη αντίδραση για το θέμα ήρθε από τον Barış Yarkadaş του CHP. Ο Yarkadaş, στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , σχολίασε : "Δεν μπορούσαμε να τον στείλουμε στη φυλακή για διαφθορά· ας το δοκιμάσουμε με αυτόν τον τρόπο... Το πολιτικό ταξίδι του İmamoğlu θα επιταχυνθεί..."

ERDEM GÜL: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Αντιδρώντας στην απόφαση του εισαγγελέα στο Twitter, ο δήμαρχος Adalar Erdem Gul είπε: "Ο Ekrem Imamoglu είναι ο πρόεδρος 16 εκατομμυρίων Κωνσταντινουπόλεως. Δεν μπορείτε να αποτρέψετε αυτή την πορεία με αμφίβολες υποθέσεις " .

ΤΟ ΖΕΪΜΠΕΚΙΟ ΤΟΥ CHP: Ο ΛΟΓΟΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Ο Πρωθυπουργός του CHP και βουλευτής της Κωνσταντινούπολης Gökan Zeybek χρησιμοποίησε επίσης τις ακόλουθες δηλώσεις στο μήνυμά του που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Δεκάδες κενές μηνύσεις. Απειλές, πιέσεις. Κάθε είδους κακία, συκοφαντικές εκστρατείες για να μην υπηρετηθεί η Κωνσταντινούπολη!

Ο λόγος είναι ότι έχασα την Κωνσταντινούπολη.

Ο λόγος είναι ότι όποιος χάσει την Κωνσταντινούπολη θα χάσει και την Τουρκία.

Ο λόγος είναι το κόψιμο της βρύσης που ρέει από την Κωνσταντινούπολη προς τον ενοικιαστή».

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ?

Μετά τις ακυρωμένες εκλογές για τον Μητροπολιτικό Δήμο της Κωνσταντινούπολης στις 31 Μαρτίου 2019, ο İmamoğlu χρησιμοποίησε τη φράση «Αυτοί που ακύρωσαν την 31η Μαρτίου είναι ηλίθιοι».

Ο İmamoğlu, ο οποίος συμμετείχε στην ενδιάμεση ακρόαση τον Ιανουάριο για την υπόθεση που εκδικάστηκε στο 7ο Πρωτοδικείο Ποινικού Δικαστηρίου Ανατολίας, υπερασπίστηκε τον εαυτό του με τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Καταρχάς, η δήλωση που δίνεται εδώ είναι μια δήλωση που δόθηκε σε ερώτηση. Η βάση του προβλήματος είναι η χρήση της λέξης «Ηλίθιος» από τον Υπουργό Εσωτερικών στις δηλώσεις του για εμένα. Η εν λόγω απάντησή μου ήταν σε αυτό Ερώτηση. Επομένως, αυτή η λέξη που χρησιμοποιείται σε εμένα είναι μια απάντηση στη λέξη "ηλίθιος" και ο παραλήπτης είναι επίσης Είναι ο Υπουργός Εσωτερικών. Επομένως, δεν έχω κάνει ποτέ τέτοια δήλωση ως αποδέκτης του YSK ή κάποιου από τα μέλη του .

Όλοι οι πολιτικοί παράγοντες, οι πολιτικές ταυτότητες που εκπροσωπούν την κυβέρνηση και όλοι έκαναν δήλωση για την ακύρωση των εκλογών. Το τι κάνει η ΥΣΚ ή τι αποφάσεις παίρνει δεν είναι ο αποδέκτης του λόγου μου. Η δική μου έκφραση ορίζει τη θέλησή μου. Με τη φράση «ακυρώθηκε» εννοούσα αυτούς που το έφτιαξαν. Δεν εννοούσα μέλη του YSK».

Ο υπουργός Εσωτερικών Süleyman Soylu είπε στον Πρόεδρο του IMM Ekrem İmamoğlu, ο οποίος πήγε στη Γαλλία για να παρευρεθεί στο Συνέδριο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης εκείνη την περίοδο, χωρίς να δώσει όνομα, «λέω στον ηλίθιο που πήγε στην Ευρώπη και παραπονέθηκε για την Τουρκία. Αυτό το έθνος θα σας κάνει να πληρώσετε για αυτό . »

https://www.cumhuriyet.com.tr/siyaset/imamogluna-hapis-istemine-siyasilerden-cok-sert-tepki-halk-tarihi-cevabi-ilk-secimde-verecek-1927844?utm_medium=Kategori%20Sayfasi&utm_source=Cumhuriyet&utm_campaign=Kategori%20Sayfasi

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΌ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ 12 ΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ