«Σλοβάκικη βόμβα» στη Μόσχα – Η “απάντηση” Λαβρόφ Article Updated: 8 Απριλίου 2022

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές και μετέδωσε το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters πριν από λίγη ώρα, ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας Έντουαρντ Χέγκερ επιβεβαίωσε ότι η χώρα του δίνει τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα τύπου S-300 στην Ουκρανία, προκειμένου να ενισχυθεί η ουκρανική αεράμυνα απέναντι σε ρωσικά μαχητικά ή πυραύλους cruise.

Την είδηση μάλιστα έχουν αναφέρει και αρκετά εγχώρια μέσα ενημέρωσης στη Σλοβακία, ενώ ακόμα έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο κάποιες φωτογραφίες και πλάνα από την απόρρητη – έως τώρα – μεταφορά τμημάτων των πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας προς την Ουκρανία.


Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Μαρτίου είχε «φουντώσει» η συζήτηση περί προμήθειας συστημάτων τύπου S-300 στην Ουκρανία και η Σλοβακία είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για μια τέτοια ενέργεια, μόνο στην περίπτωση που οι δυτικοί σύμμαχοι θα κάλυπταν το «κενό» με παρόμοιο πυραυλικό σύστημα αεράμυνας.

Μάλιστα, οι αναφορές αυτές είχαν «ενοχλήσει» τη Μόσχα, με τον Σεργκέι Λαβρόφ να δηλώνει πως οποιαδήποτε εφοδιαστική αλυσίδα όπλων ρωσικής κατασκευής προς το Κίεβο, θα αποτελέσει στόχο για τις ρωσικές δυνάμεις και ότι η Μόσχα δεν θα επιτρέψει μια τέτοια μεταφορά.

Πάντως μία τέτοια κίνηση, αν μη τι άλλο, δεν συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της κρίσης, αλλά τουναντίον ρίχνει εκ νέου λάδι στη φωτιά, καθώς εμπλέκεται εμμέσως και η Σλοβακία, το παράδειγμα της οποίας ενδέχεται να ακολουθηθεί και από άλλες χώρες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΌ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ 12 ΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ