Αφιερωμένο στον πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπάιντεν και στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Πούτιν

 ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΕΚΤΩΡΟΣ ΚΑΙ ΑΙΑΝΤΟΣ

 



 

Το απόσπασμα τούτο είναι από τον πρώτο στην παγκόσμια ιστορία Τρωικό Πόλεμο :

 

Για να διαπιστώσουν  με τι ιπποτισμό έκαναν τον πόλεμο οι αρχαίοι πρόγονοι μας (διότι Τρώες και Αχαιοί ήταν αμφότεροι Έλληνες) αλλά και πως εννοούσαν τη δημοκρατία  , την οποία την έχουν σήμερα ευνουχίσει σε βαθμό ώστε να μοιάζει πιο πολύ με συγκαλυμμένη ή και τέλεια απολυταρχία .

 Το πνεύμα των αρχαίων Ελλήνων για τον πόλεμο ήταν εντελώς διαφορετικό  από αυτό που εκφράζεται  στη σύγχρονη εποχή όπου οι πολιτικοί ηγέτες λόγω προσωπικών αισθημάτων διακόπτουν τις πολιτικές σχέσεις, εκτοξεύουν ύβρεις, προβαίνουν σε ποικίλες μικροπρέπειες και είναι έτοιμοι να αρχίσουν ακόμη και πυρηνικό ολοκαύτωμα , ενώ τότε η πολιορκημένη πόλη της Τροίας μπορούσε να παίρνει ελεύθερα νερό από την πηγή που ήταν εκτός των τειχών, χωρίς οι πολιορκητές Αχαιοί να παρεμποδίζουν τις Τρωαδίτισσες να λαμβάνουν νερό από την πηγή.  


Θα σας παραθέσω αυτολεξεί το  σχετικό  απόσπασμα από την Ογυγία Ε τόμο, σελ. 66 του Αθαν. Σταγειρίτη έτος εκδ. 1815 , Βιέννη"

"Εν δε τη πολιορκία της Τρωάδος Αίας ο Τελαμώνιος (ήτο βασιλιάς της Σαλαμίνος) εφόνευσε είκοσι οκτώ εχθρούς επισήμους και τέλος ήλθεν εις μονομαχίαν με τον Έκτορα (ήτο αρχιστράτηγος των Τρώων και γιος-διάδοχος του βασιλιά Πριάμου), ένθα αφ' ού έρριψαν τα δόρατα εμάχωντο με πέτρας μαγαλωτάτας. Όμως διεχώρισαν αυτούς οι θεοί και ο Αίας εφάνη ανδρειότερος. Υστερον δε εφιλιώθησαν , και εφιλοδωρήθησαν . Και ο μεν Εκτωρ έδωκαν αυτώ ξίφος, αυτός δε εκείνω ζώνην.. Εγένοντο όμως τα δώρα ταύτα ολέθρια.. Επειδή με αυτήν την ζώνην έδησεν ο Αχιλλεύς το σώμα του Έκτορος από του άρματος , ο δε Αίας εσφάγη με εκείνο το ξίφος..."

Για να μην αναφέρω την επίσκεψιν του γέρο Πρίαμου εκείνο το βράδυ που ο Αχιλλεύς σκότωσε το γιό του και αποπροειδοποίητα μπήκε  στη σκηνή του Αχιλλέως σαν ικέτης για να  ζητήσει το σώμα του νεκρού  γιού του . Ο μεγαλόψυχος Αχιλλεύς παρά την υπόσχεση που είχε δώσει στο στράτευμα   να  πετάξει το σώμα του Εκτωρα στο δάσος  για να το φάνε τα άγρια θηρία , διέταξε να το  στολίσουν και να του βάλουν τα νενομισμένα  κτερίσματα. Μετά  παρέθεσε δείπνο   παρηγοριάς στο γέρο Πρίαμο με βασιλικές τιμές ,   του είπε λόγια παρηγορητικά και συμφώνησαν  για τα κακά του πολέμου. Εν συνεχεία  διέταξε  εκεχειρία 12 ημερών για να θάψουν οι Τρώες το νεκρό και να το πενθήσουν και κατευόδωσε τον Πρίαμο έξω από την σκηνή του  ....."

Πριν ακόμη  υπάρξει  η λέξη «Δημοκρατία»  το εκστρατευτικό σώμα των Ελλήνων στην Τροία έκανε πράξη τη δημοκρατία . Κάθε κρίσιμη  απόφαση για την διεξαγωγή του πολέμου, ετίθετο σε λαϊκή συνέλευση όλου του στρατεύματος και η απόφαση ελαβμάνετο με πλειοψηφία είτε με ψηφοφορία της εποχής(σφαιρίδια, ή λίθους) είτε δι ανατάσεως της χειρός. Τώρα  οι ηγέτες  και μόνον γνωρίζουν ποια όργανα αποφασίζουν για τους πολέμους , Πάντως όχι οι λαοί οι οποίοι είναι κατά κανόνα εχθροί των πολέμων,

με εξαίρεση του πατριωτικού  πολέμου για την απόκρουση του εισβολέα

Αυτά γράφει η Ιλιάδα του Ομήρου .Οι σημερινοί ηγέτες είναι δειλοί,  αριβιστές, μικρόψυχοι, δόλιοι, μοχθηροί,  με εγκληματικά αισθήματα, εν αντιθέσει με τους αρχαίους  Έλληνες ηγέτες, οι οποίοι ήσαν ανδρείοι, αγαθοί, μεγαλόψυχοι και υψηλόφρονες

 Όμως  τώρα προτιμούμε να διδάσκουμε στα παιδιά μας  τη Βίβλο των «προπατόρων» ημών η οποία διδάσκει μίσος , εγκλήματα, γενοκτονίες, αιμομιξίες και  Σόδομα και Γόμορρα.  Σήμερα οργιάζει η  προπαγάνδα αμφοτέρων και συσκοτίζει την αλήθεια . Οι υπερδυνάμεις είναι ιμπεριαλιστικές η δε Ε.Ε άβουλη και ακέφαλη δίκην Μέδουσας συρόμενη και φερόμενη από τα  ρεύματα της αυτοκαταστροφής των  λαών της.

 

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Υποστράτηγος ε.α -Συγγραφεύς

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΌ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ 12 ΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ