Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα μέτρα – φωτιά ύψους 11,5 δισ. απαιτεί άμεσα η Κομισιόν για να δώσει το νέο δάνειο!


13/03/2012 - 18:28 - 0 Σχόλια
Η έκθεση της ευρωπαϊκής επιτροπής περιλαμβάνει άμεση εφαρμογή νέων μέτρων  ύψους 11,5 δισ. προκειμένου να εγκριθεί το νέο δάνειο των 130 δισ. Ποια είναι τα μέτρα
κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Νέα μέτρα ύψους 11,5 περίπου δισ. ευρώ (5,5% του ΑΕΠ), που αφορούν κυρίως περικοπές δαπανών από τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τις συγχωνεύσεις υπηρεσιών και τις απολύσεις εργαζομένων, από τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, των κοινωνικών επιδομάτων και εν γένει τη λειτουργία του κοινωνικού κράτους, παράλληλα με την εκτίμηση ότι η ανεργία στην Ελλάδα θα ξεπεράσει το ...20%, περιλαμβάνει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η λήψη των νέων μέτρων που περιλαμβάνονται στην έκθεση, θεωρείται προϋπόθεση για την αποδέσμευση του νέου πακέτου των 130 δισ. ευρώ της δεύτερης δανειακής σύμβασης.  Τα μέτρα που θα ληφθούν θα αφορούν στο διάστημα 2013-2014 αλλά θα πρέπει οι αποφάσεις να ληφθούν από μέρους της χώρας μας, με την αναθεώρηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος τον Μάρτιο του 2012, αναφέρει  η έκθεση που αποκάλυψε το πρακτορείο Reuters.
Στην έκθεση εκτιμάται ότι η ύφεση το 2012 θα φτάσει το 4,75% με κίνδυνο επιδείνωσης διότι το πρώτο κύμα περικοπών που υιοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση στις αρχές του έτους (ύψους 1,5% του ΑΕΠ) θα φέρει μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος μόνο 1%. «Ωστόσο, οι προβλέψεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή αποκαλύπτουν μεγάλα δημοσιονομικά κενά για το 2013 και το 2014» αναφέρει η έκθεση, προβλέποντας  υστέρηση εσόδων για την διετία στο 5,5%.  Σημειώνει σαφώς, ότι δεν αναμένεται ανάκαμψη από το 2013, αλλά από το 2014.

Ακολούθως σημειώνει πώς «γι' αυτό το λόγο, η Ελλάδα θα πρέπει να ανακοινώσει και να υιοθετήσει σημαντικές, πρόσθετες περικοπές δαπανών τους επόμενους μήνες και συγκεκριμένα με την αναθεώρηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος το Μάιο του 2012»
Καταλήγει δε προειδοποιώντας:
«Η διεθνής οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα θα συνεχίσει να χορηγείται υπό τον όρο ότι βελτιώνεται η εφαρμογή των πολιτικών που απαιτούνται. Η αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών για την πλήρη εφαρμογή των πολιτικών που έχουν συμφωνηθεί θα δοκιμαστεί στους επόμενους μήνες, όταν θα πρέπει να εξειδικευθούν τα μέτρα για την μείωση του ελλείμματος, ώστε να καλυφθεί η μεγάλη τρύπα για το 2013 και το 2014».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι «οι πολιτικές που εφαρμόζονται δεν είναι επαρκείς για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι» και  ότι «η χώρα πρέπει να προσδιορίσει αυτά τα μέτρα (ισοδύναμα με το 5,5% του ΑΕΠ) έως τον Ιούνιο του 2012 και να τα υιοθετήσει το 2013 και 2014 για να επιτύχει τους στόχους.»

Τα απαιτούμενα μέτρα που περιλαμβάνονται στην έκθεση, είναι:

-Μείωση δαπάνης του Δημοσίου κατά 3,2 δισ. ευρώ με περικοπές στις μισθολογικές δαπάνες, τα ειδικά μισθολόγια, τη συγχώνευση και κατάργηση φορέων και τη μείωση των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα κατά 15.000 εργαζόμενους έως το τέλος του 2012. Γίνεται μάλιστα σαφής αναφορά για απολύσεις στο Δημόσιο .

- Μείωση κοινωνικών δαπανών και φαρμακευτικής δαπάνης κατά 6,3 δισ. ευρώ

- Μείωση των κοινωνικών επιδομάτων (αναπηρίας στο 10% κ.α.) κατά 2,1 δισ. ευρώ.

-Για την ανεργία, προβλέπεται ότι σε μέσα επίπεδα θα διαμορφωθεί στο 17,9% το 2012 και κάποια τρίμηνα  θα υπερβεί το 20%. 
 http://www.eklogika.gr/news/8468

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...