Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιοί θίγονται και ποιοι τρομοκρατούνται από την συμμετοχή του Κινήματος Δεν Πληρώνω στις εκλογές

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012ΤΑ ΨΗΛΑ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΤΑ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΒΟΡΙΑΣ
Ποιοί θίγονται και ποιοι τρομοκρατούνται από την συμμετοχή του Κινήματος Δεν Πληρώνω στις εκλογές
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω έχει ιστορία τριών ετών την οποία κανένας κρατικός ή παρακρατικός, καιροσκόπος ή περαστικός, «αγωνιστής» του καναπέ ή του internet, βαλτός ή βαλτωμένος δεν μπορεί να διαγράψει ή να αμαυρώσει. Η αξία, το ήθος και η αγωνιστική συνέπεια των αγωνιστών που αποτελούν το Κίνημα Δεν Πληρώνω αποδεικνύεται μέσα από τις δράσεις του και όχι μέσω διαδικτυακών κουτσομπολιών που αναπαράγονται από διάφορα κατευθυνόμενα κανάλια, blogs και sites.
Για να μην ξεχνάνε οι παλαιότεροι και για να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Προ τριών ετών, μετά από συνειδητή και επίπονη προσπάθεια κάποιων αγωνιστών, το κίνημα ενάντια στα διόδια που ξεκίνησε με τοπικά χαρακτηριστικά στις Αφίδνες, μετεξελίχθηκε σε ένα πανελλαδικό κίνημα για την κατάργηση όλων των διοδίων. Αυτή η μετεξέλιξη δεν επιτεύχθηκε αυθόρμητα, αλλά με αταλάντευτο ιδεολογικό αγώνα και παρά τις μεθοδεύσεις κάποιων καρεκλοκένταυρων κομματικών οι οποίοι ήθελαν να περιορίσουν τον αγώνα σε τοπικό επίπεδο για να ικανοποιήσουν την εκλογική τους πελατεία και να ξαναεκλεγούν στις δημοτικές εκλογές. Μετά από μήνες συνεχών αγωνιστικών δράσεων, το κίνημα ενάντια στα διόδια, πάλι μέσα απο τη συνειδητή ιδεολογική μάχη περισσότερων αγωνιστών αυτή τη φορά, και παρά τις ποικίλες επιθέσεις των δεκανικιών του συστήματος, μετεξελίχθηκε σε ένα πολιτικό κίνημα άρνησης πληρωμών για όλα τα κοινωνικά αγαθά. Πλέον, μετά από τρία χρόνια, το ίδιο κίνημα, μέσα από διαρκή αγώνα και συνεχή ιδεολογική ζύμωση, έχει ωριμάσει σε ένα πρωτοπόρο πολιτικό κίνημα, δίχως παροπίδες και αγκυλώσεις, αλλά με ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία. Οι αγωνιστές που συνεισέφεραν συνειδητά και με αυτοθυσία σε αυτή τη μετεξέλιξη, αποτέλεσαν τον καταλύτη ώστε να εκλυθούν εκείνες οι κοινωνικές δυνάμεις οι οποίες αποτέλεσαν το ευρύτερο κοινωνικό Κίνημα Δεν Πληρώνω που υπάρχει σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγωνιστές αυτοί μαζί με πολλούς άλλους, είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης μέχρι και σήμερα και σκοπεύουν να παραμείνουν σε αυτή μέχρι την τελική νίκη.
Ποιοί θίγονται από την συμμετοχή του Κινήματος Δεν Πληρώνω στις εκλογές και την οργανωτική του αναβάθμιση;
Οι μεγαλοεργολάβοι και τα τσιράκια τους, οι οποίοι λόγω της συνεχούς και κλιμακούμενης δράσης του Κινήματος Δεν Πληρώνω, βλέπουν τα αιματοβαμμένα χρυσορυχεία τους να αποδίδουν ολοένα και λιγότερο.
Η τρόικα, το κράτος και οι τοκογλύφοι, οι οποίοι βλέπουν ένα κίνημα πολιτών να αποτελεί ένα από τα μεγάλα εμπόδια στα σχέδιά τους για την αποπληρωμή του τοκογλυφικού χρέους από τα λαϊκά κοινωνικά στρώματα.
Τα αστικά κόμματα εξουσίας, τα οποία φοβούνται μόνο και μόνο στην ιδέα ανάπτυξης μίας συλλογικής και οργανωμένης δύναμης ανατροπής.
Διάφορες παρακρατικές ομάδες, οι οποίες όσο βλέπουν το Κίνημα Δεν Πληρώνω να αναπτύσσεται, φοβούνται ότι δε θα καταφέρουν να εκπληρώσουν το πληρωμένο συμβόλαιο τους με την εξουσία που περιλαμβάνει τη διάλυση του Κινήματος Δεν Πληρώνω.
Τα κομματικά γραφεία μικρότερων κόμματων, τα οποία ανησυχούν μήπως και χάσουν ποσοστό από την εκλογική τους πελατεία από ένα κίνημα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης σε αντίθεση με την αφεντιά τους.
Τα κινηματικά παράσιτα, δηλαδή κάποιες ομάδες ανθρώπων ύποπτης προέλευσης, οι οποίοι δρουν υπογείως και μέσω του διαδικτύου, και προσπαθούν στην πλάτη των αγώνων του κινήματος είτε να καρπωθουν την πολιτική του υπεραξία είτε να το διαλύσουν.
Κάποιοι δήθεν αγωνιστές χαμηλής ηθικής στάθμης και αμφίβολης αγωνιστικής και ιδεολογικής συνέπειας, οι οποίοι προσπαθώντας να θεωρητικοποιήσουν την αδυναμία τους, το φόβο και την ανεπάρκειά τους, γεμίζουν το διαδίκτυο με ασυνάρτητα «κατηγορώ» κατά κάθε τι πραγματικά αγωνιστικού.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω γνωρίζει ότι όταν σε χτυπάνε οι εχθροί σου βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο. Άλλωστε τα ψηλά τα δέντρα τα χτυπάει ο βοριάς. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω θα απαντά δυναμικά σε κάθε εχθρό του, απ’ όπου και αν προέρχεται. Και δεν υπάρχει καλύτερη απάντηση από την κλιμάκωση του αγώνα του και την οργανωτική του αναβάθμιση. Άλλωστε η κοινωνία βρίσκεται στην εντατική και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω καλεί όλους τους πολίτες που πλήττονται από τη βαναυσότητα του συστήματος, να το στηρίξουν με την ψήφο και την αγωνιστική συμμετοχή τους, ενδυναμώνοντας το κοινωνικό ρεύμα ανατροπής.
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΙΣΩ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...