Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ EUROGROUP ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Καμία αποζημίωση για μικροομολογιούχους
Δημοσίευση: 14-03-2012 04:40 | Δημήτρης Χρυσικόπουλος
Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο ειδικής μεταχείρισης των περίπου 11.000 Ελλήνων ομολογιούχων αποταμιευτών ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, η αξία των ομολόγων των οποίων «κουρεύτηκε» κατά 53,3%, στο πλαίσιο του PSI. Το Eurogroup κινήθηκε με το σκεπτικό ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει αποζημίωση των φυσικών προσώπων, καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε αναταράξεις στην εξέλιξη του εγχειρήματος, ενώ ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος περιορίστηκε να πει ότι ο κ. Γιουνκέρ εκφράζει τις θέσεις του Eurogroup.


Σφοδρές αντιδράσεις
Ενώπιον της απόφασης του Eurogroup, ο ελληνικός πολιτικός κόσμος αντέδρασε έντονα, με τον αναπληρωτή τομεάρχη οικονομίας της ΝΔ Γ. Βρούτση να δηλώσει ότι «πριν από μια βδομάδα ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωνε πως “θα υπάρξει μηχανισμός αναπλήρωσης απωλειών” για τους πολίτες που είχαν πάρει ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Προχθές, ο κ. Γιούνγκερ ανακοίνωσε ότι το Eurogroup πήρε διαβεβαίωση από τον κ. Βενιζέλο ότι δεν θα υπάρξει κανενός είδους αποζημίωση [...]. Αποδεικνύεται, έτσι, πως ο κ. Βενιζέλος άλλα λέει δημοσίως στους πολίτες και άλλα στις κλειστές συνεδριάσεις στις Βρυξέλλες». Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Παπαδημούλης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, όπου υπογράμμισε ότι την ίδια ώρα που η κυβέρνηση θέτει ως προτεραιότητα την ανακεφαλαιοποιήση των τραπεζών με νέα οικονομική βοήθεια δεν έχει παρουσιάσει σαφή και συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο θα αποζημιώσει τις απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων και των ιδιωτών, ενώ ο ΛΑΟΣ κατέθεσε τροπολογία για το ζήτημα.

Προετοιμάζονται προσφυγές
Την ίδια στιγμή, στα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια είναι αποφασισμένες να προσφύγουν κατά της Τράπεζας της Ελλάδος και της πολιτείας οι διοικήσεις των ασφαλιστικών Ταμείων των δημοσιογράφων μετά το υποχρεωτικό «κούρεμα» των αποθεματικών τους, τα οποία είχαν επενδυθεί σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, στο πλαίσιο του PSI. Ο πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ και του ΕΤΑΠ ΜΜΕ Κ. Τσουπαρόπουλος και η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Ε. Σπανοπούλου, ανέφεραν ότι τα ταμεία υποχρεώθηκαν να καταθέσουν το μεγαλύτερο μέρος των αποθεματικών τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ δεν ενημερώθηκαν από τη Διοίκηση της Τράπεζας για το είδος των επενδύσεων που επιλέχθηκαν. Παράλληλα, και ιδιώτες μικροομολογιούχοι έχουν δημιουργήσει μια ένωση και εξετάζουν τις νομικές δυνατότητές τους.
 http://www.citypress.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...