Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΠΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα δεν είναι «βαρέλι χωρίς πάτο»

«Δεν υπάρχουν δώρα, ούτε μόνιμες μεταφορές χρημάτων» στην Ελλάδα, προειδοποίησε ο επικεφαλής του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας: «μην έχετε την εικόνα μίας Ελλάδας ως βαρέλι χωρίς πάτο». Παράλληλα, τόνισε ότι δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ οι Γερμανοί φορολογούμενοι για τα προγράμματα στήριξης και ότι η Γερμανία επωφελείται από την κρίση.

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα δεν είναι «βαρέλι χωρίς πάτο»
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Focus ο κ. Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι «τα προγράμματα στήριξης δεν έχουν στοιχίσει προς το παρόν ούτε ένα ευρώ στον Γερμανό φορολογούμενο. Αντίθετα, η Γερμανία έχει επωφεληθεί από την κρίση καθώς περισσότερα κεφάλαια εισρέουν στη χώρα. Έτσι οδηγείται σε χαμηλότερο επίπεδο το κόστος δανεισμού. Σύμφωνα με έρευνες, η Γερμανία, συνεπεία της κρίσης, πληρώνει λιγότερους τόκους κατά 15 δισ. ευρώ».

Ειδικά για την Ελλάδα τόνισε ότι δεν θα πρέπει να επικρατεί η εικόνα μιας χώρας που είναι «βαρέλι χωρίς πάτο», προειδοποιώντας ότι δεν «δεν υπάρχουν δώρα, ούτε μόνιμες μεταφορές χρημάτων».
Παράλληλα, εστίασε στην ανάγκη για ενίσχυση της δύναμης πυρός των μηχανισμών στήριξης, υποστηρίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα επιστρέψει η ηρεμία στις αγορές .
«Η πλειονότητα των παραγόντων της αγοράς δεν πιστεύει ότι η κρίση έχει τελειώσει και αναμένει νέες υποβαθμίσεις κρατών κατά τη διάρκεια του έτους» πρόσθεσε ο επικεφαλής του EFSF. «Εάν διατεθούν περισσότερα κεφάλαια, οι αγορές πραγματικά θα ηρεμήσουν».
http://www.ethnos.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...