Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κάθε μία ώρα γίνονται ένδεκα κλοπές-ληστείες

Κάθε δύο ώρες το 2011 καταγραφόταν και μία ανθρωποκτονία. Μεγάλη αύξηση, 118%, στις
CLOSE WINDOW

Σοκαριστικά στοιχεία για την αύξηση της εγκληματικότητας το 2011 στην Ελλάδα, έδωσε χθες η Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με τα στατιστικά, κάθε μία ώρα συμβαίνουν στη χώρα ένδεκα κλοπές - διαρρήξεις ή ληστείες ενώ κάθε δύο ημέρες και μία ανθρωποκτονία. Μάλιστα, οι ανθρωποκτονίες που διαπράττονται με κίνητρο τη ληστεία έχουν αυξηθεί κατά 87% και τα περισσότερα θύματα ήταν ηλικιωμένοι.

Η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει «κόκκινο» και για το λόγο αυτό το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατόπιν εντολής του νέου υπουργού, Μ. Χρυσοχοΐδη, αυξάνει τη δύναμη της ομάδας ΔΙΑΣ βγάζοντας από σήμερα στους δρόμους 195 αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς.
Ετσι, από σήμερα θα υπάρχουν 1.533 αστυνομικοί - ειδικοί φρουροί και σταδιακά θα αυξάνονται έως ότου φθάσουν συνολικά τις 3.000. Τα στατιστικά για το έγκλημα στην Ελλάδα το 2011 έχουν προκαλέσει «κόκκινο συναγερμό» καθώς η καθημερινότητα έχει γίνει εφιάλτης για χιλιάδες Ελληνες. Ετσι:
Σε πολλές περιπτώσεις το έγκλημα αυξήθηκε κατά 200%-300%. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αττική καταγράφηκαν σε οικίες 605 ληστείες έναντι 268 το 2010 και σε καταστήματα 509 έναντι 336. Επίσης σε όλη την επικράτεια πέρυσι καταγράφηκαν 912 ληστείες έναντι 432 το 2010. Στην Κρήτη καταγράφεται αύξηση 700% στις ληστείες σε σπίτια, στη Θεσσαλία 310%, στη δυτική Μακεδονία 300%. Επίσης, οι υποθέσεις λαθρεμπορίου αυξήθηκαν 118%.
Πέρυσι έγιναν 184 ανθρωποκτονίες, έναντι 176 το 2010. Επίσης έγιναν 182 απόπειρες δολοφονίας, έναντι 193 που είχαν καταγραφεί το 2010. Από τις αστυνομικές αρχές εξιχνιάστηκαν οι 291 περιπτώσεις ανθρωποκτονιών ή αποπειρών, δηλαδή ποσοστό που προσεγγίζει το 80%.
Σχετικά με τις ληστείες το 2011 σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα 6.636 ληστείες, έναντι 6.079 για το έτος 2010. Επίσης διαπράχθηκαν 289 απόπειρες ληστείας, έναντι 350, που είχαν καταγραφεί το 2010, δηλαδή 61 λιγότερες.
Σχετικά με τις κλοπές - διαρρήξεις το 2011 διαπράχθηκαν σε όλη την επικράτεια 96.925, δηλαδή 5.994 περισσότερες σε σχέση με το 2010. Επίσης, διαπράχθηκαν 5.045 απόπειρες κλοπής-διάρρηξης έναντι 4.710 που είχαν καταγραφεί το 2010, δηλαδή 335 περισσότερες.
Οι κλοπές τροχοφόρων αυξήθηκαν κατά 16,88%, οι απάτες κατά 23,75%, οι εκβιάσεις κατά 22,87%, τα παραχαραγμένα νομίσματα κατά 40,71%.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...