Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Ελλάδα εάν δεν δώσει λύση στο συγκεκριμένο θέμα, απειλείται με έξοδο από την συνθήκη Σένγκεν κάτι που ισοδυναμεί με έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αντιδράσεις για τα κέντρα παράνομων μεταναστών
27/3/2012 10:01:00 πμ
             
Μέχρι τις εκλογές αναμένεται να έχει κατατεθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου στο Υπουργικό Συμβούλιο σύμφωνα με την οποία θα προσδιορίζονται τα 30 στρατόπεδα και οι χώροι προσωρινής φιλοξενίας των παράνομων μεταναστών. Η κυβέρνηση καλείται εντός ολίγων ημερών να λύσει το μεγάλο εθνικό πρόβλημα του λαθρομεταναστευτικού στη χώρα μας.


Τον προσεχή Ιούνιο, σύμφωνα με τον υπουργό προστασίας του πολίτη, η Ελλάδα εάν δεν δώσει λύση στο συγκεκριμένο θέμα, απειλείται με έξοδο από την συνθήκη Σένγκεν κάτι που ισοδυναμεί με έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.Τρία κέντρα κλειστής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών σε κάθε περιφέρεια της χώρας, εκτός της νησιωτικής, περιλαμβάνει το επιχειρησιακό και στρατηγικό σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που παρουσίασε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στους περιφερειάρχες της χώρας, στους δημάρχους, σε κυβερνητικούς αξιωματούχους αλλά και στην ηγεσία της ΕΛΑΣ.Το Σχέδιο

Σε κάθε χώρο φιλοξενίας δημιουργείται αστυνομικό τμήμα, της τάξης των 150 αστυνομικών, οι οποίοι θα τοποθετούνται με κριτήριο και την εντοπιότητα, προκειμένου να ενισχύσουμε και τις τοπικές κοινωνίες. Θα υπάρχουν, επίσης, 250 άτομα, 70 άτομα εσωτερικής φύλαξης από ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης έτσι ώστε η μεν ασφάλεια να είναι δεδομένη μαζί με τις υποδομές των κέντρων φιλοξενίας αυτών, αλλά συγχρόνως και να απασχολούνται και πάρα πολλοί ντόπιοι, νέοι κυρίως από τις τοπικές κοινωνίες. Υπολογίζεται ότι σε κάθε Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας θα απασχολούνται περίπου 1.000 άτομα την ημέρα, σε εβδομαδιαία, μηνιαία και ετήσια βάση, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και έτσι θα δημιουργηθεί ένας νέος κύκλος εργασιών, απασχόλησης και ευημερίας σε κάθε περιοχή.

Κάθε πτέρυγα 50 ατόμων περιλαμβάνει:

*Χώρους διαμονής
*Χώρο εστιατορίου
*Χώρους υγιεινής (WC, ντους)
*Χώρο θρησκευτικής λατρείας
*Υπαίθριο χώρο άθλησης
*Ελεύθερους χώρους - προαυλισμού

Η εγκατάσταση θα έχει τριπλή περίφραξη τύπου ΝΑΤΟ και θα είναι ύψους 3 μέτρων. Περιλαμβάνει Διοικητήριο με χώρους διοίκησης, προσωπικού και λοιπούς απαραίτητους χώρους (χώρος ιατρείου με αναρρωτήριο, γραφείο πυροσβεστικής Υπηρεσίας, χώρος για παραμονή εκπροσώπων συνεργαζόμενων φορέων, κλπ.).

Φύλαξη

*Εξωτερική φύλαξη από αστυνομικό προσωπικό με οπλισμό
*Εσωτερική φύλαξη από ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας
*Υποστήριξη από τεχνικά μέσα επιτήρησης (κλειστό κύκλωμα καμερών- CCTV)

Ανταποδοτικά Οφέλη

*Ίδρυση αστυνομικής Υπηρεσίας (150 αστυνομικοί)
*Ιδιωτικό προσωπικό Ασφαλείας (300 άτομα)
*Κάλυψη αναγκών σίτισης από εταιρεία Catering
*Παροχή υπηρεσιών ιατρικής μέριμνας
*Συνεργείο καθαρισμού
*Συνεργία συντήρησης- τεχνικής κάλυψης
*Εκμετάλλευση κυλικείων
*Υπηρεσίες καθαριστηρίου

Έκκληση στις τοπικές κοινωνίες

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος είπε ότι με το στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης θα σταλεί το μήνυμα ότι «η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι», απηύθυνε έκκληση προς τις τοπικές κοινωνίες και στους εκπροσώπους των ΟΤΑ, προκειμένου «να συνεργαστούμε και να δουλέψουμε μαζί για να δώσουμε απάντηση στην αγωνία των πολιτών για ασφάλεια, δημόσια υγεία, κοινωνική ειρήνη και κοινωνική συνοχή».Όλοι κατανοούν ότι το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες στη χώρα μας είναι τεράστιο, γνωρίζοντας ότι χρειάζονται άμεσες λύσεις. Οι περισσότεροι όμως Περιφερειάρχες συμφωνούν στη δημιουργία των στρατοπέδων αλλά μακριά από τον δικό τους τόπο. Θυμίζοντας έτσι, την περίπτωση με τους ΧΥΤΑ όπου όλοι επιθυμούν να πραγματοποιηθούν, αλλά όχι στην δική τους περιοχή.

Οι περιφερειάρχες Λάρισας και Δυτικής Μακεδονίας ανέφεραν ότι υπάρχουν έντονες αντιδράσεις στις περιοχές τους για τη δημιουργία των κέντρων παράνομων μεταναστών.

Όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αν οι περιφερειάρχες δεν προτείνουν κάποιον χώρο για την εγκατάσταση των κέντρων, τότε θα φέρει πράξη νομοθετικού περιεχομένου στο Υπουργικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με το υπουργείο 'Αμυνας, για να καθορίσει το πού θα γίνουν.

Υπέρ της δημιουργίας τους, τάχθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Γιάννης Σγουρός.Αντιδρούν οι κάτοικοι της Κοζάνης

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων για το στρατόπεδο στη Κοζάνη που θα μετατραπεί σε σε κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε χθες έξω από το χώρο του πρώην στρατοπέδου, ενώ όπως έγινε γνωστό, μετά από παρέμβαση της δημοτικής αρχής και της επιτροπής αγώνα, απετράπη η εγκατάσταση τηλεφωνικών γραμμών από τον ΟΤΕ στην περιοχή.Σημειώνεται ότι το δημοτικό συμβούλιο Βοΐου, σε έκτακτη συνεδρίασή του, τάχθηκε κατά της δημιουργίας του κέντρου φιλοξενίας μεταναστών με το αιτιολογικό ότι η απόφαση ελήφθη χωρίς να προηγηθεί διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες. Παράλληλα επισήμανε ότι οι εγκαταστάσεις του στρατοπέδου δεν παρέχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση των μεταναστών και ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να επισκεφθεί την περιοχή για να διαπιστώσει την κατάσταση από κοντά.

Δείτε τι απάντησε στη Δήμαρχο, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Όθωνας:

http://www.real.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...