Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παπακωνσταντίνου: Τι μου είπε ο Σόιμπλε Τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα


«Πρέπει να πετύχουμε τους στόχους των επόμενων ετών», δήλωσε ο ΣΚΑΪ ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου και αποκάλυψε ότι στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση που είχε πριν από λίγες ημέρες με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, ο κ. Σόιμπλε του διεμήνυσε ότι «αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας».

Ακόμα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν έχει αποφασίσει εάν θα είναι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές, καθώς – όπως τόνισε – «το προσωπικό κόστος από το Μνημόνιο ήταν πολύ μεγάλο». «Όταν μπήκα στην πολιτική, δεν ονειρευόμουν να κόβω συντάξεις και μισθούς», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ, λέγοντας ότι ο κ. Κοντοπυράκης «έχει ποινικές ευθύνες και πρέπει να ασχοληθεί μαζί του η Δικαιοσύνη».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του κ. Κοντοπυράκη, τον κατηγόρησε ότι εν γνώση του έστειλε ψευδή στοιχεία και τώρα επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες αλλού. «’Έστειλε έλλειμμα 6% όταν την ίδια ώρα η ΤτΕ το έβγαζε 9%», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου διερωτήθηκε γιατί όλοι κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ για «μαγείρεμα» του ελλείμματος το 2009, όταν η ΝΔ είχε προβλέπει έλλειμμα 2%, το οποίο τελικά αποδείχθηκε 16%.

Σχολιάζοντας την κατάθεση του διοικητή της ΤτΕ, Γιώργου Προβόπουλου στην εξεταστική για το έλλειμμα, ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για «επιλεκτικό τρόπο που διαβάζονται οι καταθέσεις των μαρτύρων», υποστήριζαν ότι ο κ. Προβόπουλος αυτό που εννοούσε ήταν ότι έπρεπε να παρθούν μέτρα από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Όταν αναλάβαμε είχαμε συναίσθηση ότι μπαίνουμε σε μία δύσκολη περίοδο, αλλά καθημερινά ανακάλυπτα συνεχώς σκελετούς στα ντουλάπια... Η ΝΔ μας άφησε μία βόμβα την οποία έπρεπε να διαχειριστούμε όταν αναλάβαμε την εξουσία και η Ευρώπη δεν υπήρχε περίπτωση να μας βοηθήσει», κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...