Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Χάνεται μια ολόκληρη γενιά στην Ελλάδα"


"Χάνεται μια ολόκληρη  γενιά στην Ελλάδα"

"Χάνεται μια ολόκληρη γενιά στην Ελλάδα"

  • 27 Μαρτίου 2012, 21:00
"Προσπαθήσατε να πείσετε τις αγορές αλλά χάσατε την εμπιστοσύνη των λαών και οδηγήσατε την ανεργία της Ελλάδας στα ύψη, ειδικά για τους νέους". Αυτή ήταν μία μόνο από τις αποστροφές των ευρωβουλευτών που "ανέκριναν" στο Ευρωκοινοβούλιο τον Πολ Τόμσεν, εκπρόσωπο της Τρόικα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


"Χάνεται μια ολόκληρη γενιά στην Ελλάδα" ήταν μια άλλη επισήμανση, ενώ κάλεσαν την Τρόικα να εξηγήσει το πώς διασφαλίζεται από το πρόγραμμα ότι θα υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Τόμσεν, μαζί με τον κ. Άσμουσεν και τον Επίτροπο Οικονομικών Όλι Ρεν, δέχθηκε έντονη κριτική για την πορεία του οικονομικού προγράμματος στην χώρα μας. [βλ. σχετικά με τις δηλώσεις Ρεν εδώ]

Απαντώντας δε σε ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή Θ. Σκυλακάκη, επεσήμανε ότι ήταν επιλογή των Ελλήνων να αυξήσουν τους φόρους και να μην προχωρήσουν στην επαρκή περικοπή δαπανών.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ήταν αρκετά συγκαταβατικός σε ορισμένα σημεία: "Η Ελλάδα έχει διανύσει μια μεγάλη διαδρομή, αλλά έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της" τόνισε μεταξύ άλλων, παραδεχόμενος πως η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας δεν είναι βιώσιμη.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας που χαρακτηρίζει την οικονομία μας σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές και τόνισε ότι "από οργανωμένα συμφέροντα που βάζουν προσκόμματα στις μεταρρυθμίσεις και στην απελευθέρωση των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών απειλείται το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας".
Επανέλαβε πάντως ο κ. Τόμσεν ότι περιθώριο για νέες φορολογικές επιβαρύνσεις δεν υπάρχουν. "Φτάσαμε στο τέρμα της διαδρομής όσον αφορά στο θέμα των φόρων. Το νέο πρόγραμμα πρέπει να αφορά τις δαπάνες και θα πρέπει να γίνουν δυσχερέστατες διαρθρωτικές προσαρμογές", ανέφερε χαρακτηριστικά, καλώντας την Αθήνα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την φοροδιαφυγή. Και επέμεινε ο εκπρόσωπος της Τρόικα στην ανάγκη περαιτέρω μείωσης των κοινωνικών δαπανών, καθώς και του δημόσιου τομέα, δείχνοντας προφανώς και απολύσεις εργαζομένων.

Στα ντεσού των δηλώσεων των εκπροσώπων της Τρόικα στο Ευρωκοινοβούλιο, η επισήμανση του κ. Άσμουσεν, κατά την οποία τυχόν χρεοκοπία εντός ευρώ δεν θα ήταν τακτική (orderly), αλλά χαοτική. "Messy and disorderly", όπως είπε χαρακτηριστικά...
Διαβάστε επίσης: Πόρτα εξόδου απ' την ευρωζώνη μάς δείχνουν πάλι
 http://www.hbnews.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...