Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γερμανία: “Η Ελλάδα δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορα της”


ΕκτύπωσηImageΑποκαλύπτεται η διαχρονική ανικανότητα του ελληνικού πολιτικού συστήματος στο ζήτημα της αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης με τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών  Χανς Πέτερ Φρίντριχ ο οποίος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα  Rheinische Post δήλωσε ότι αν η Ελλάδα δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορα της τότε οι υπόλοιπες χώρες  θα πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε ελέγχους εντός του Σένγκεν.

Η για δεκαετίες λανθάνουσα προοδευτική ιδεολογία που είχε απονευρώσει το ελληνικό πολιτικό σύστημα στο ζήτημα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης εκθέτει την Ελλάδα σε ολόκληρη την Ευρώπη παρουσιάζοντας την ως την χώρα που δεν μπορεί να ελέγξει τα σύνορα της.
Δυστυχώς οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να αντιληφτούν ότι η μη φύλαξη των συνόρων κατά τον τρόπο που κάθε οργανωμένο κράτος θα το έπραττε αποτελεί κεντρική ιδεολογική τοποθέτηση και ας μην γίνεται δημοσίως αποδεκτή από το σύνολο της πολιτικής ελίτ της χώρας στο πλαίσιο της προοδευτικής προσέγγισης της αντιμετώπισης του θέματος και της τάσης για την ενσωμάτωση της Ελλάδας σε ένα νέο παγκοσμιοποιημένο status quo.
Για την πολιτική ελίτ της Ελλάδας οι ιδεοληψίες στο ζήτημα της μετανάστευσης  τοποθετούνται πάνω από την ασφάλεια του πολίτη όπως απέδειξε στο πρόσφατο παρελθόν η προηγούμενη κυβέρνηση με την απίστευτη ανοχή και υποστήριξη στην διόγκωση του φαινομένου μέσω νόμων και σιωπηλών πολιτικών.
Τα λόγια του Γερμανού υπουργού πάντως είναι χαρακτηριστικά, : «Τα ανοιχτά σύνορα σημαίνουν πολλά για το αίσθημα του εμείς στην Ευρώπη, διότι σημαίνουν ελευθερία και ότι οι λαοί έρχονται πιο κοντά. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν δίνουμε πια βάρος στην ασφάλεια. Όταν χώρες όπως η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να διασφαλίσουν τα σύνορά τους, τότε εμείς θα πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε ελέγχους εντός του Σένγκεν». Κατά την άποψη του Χριστιανοκοινωνιστή υπουργού τα ανοιχτά ευρωπαϊκά σύνορα δεν θα πρέπει να είναι η πύλη από την οποία περνούν μεταναστευτικά κύματα.
Στο ζήτημα αυτό ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών συμφωνεί απόλυτα με τον Γάλλο ομόλογό του Κλοντ Γκεάν, ο οποίος ζητά την προσαρμογή της συνθήκης Σένγκεν στα νέα δεδομένα».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...