Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιος έχει τη δύναμη αυτό το Πάσχα;

Οι επιστήμονες λένε ότι στη φύση επικρατεί το «δίκαιο του ισχυρού». Όμως στις ανθρώπινες κοινωνίες δύναμη έχει όποιος:

*     αντιστέκεται σε μαζικές φοβίες και απειλές
*     υπερασπίζεται τις αρχές και τις αξίες του
*     τιθασεύει τους φόβους του, δημιουργεί και ονειρεύεται όταν γύρω του σπέρνονται απειλές, πανικός και μισαλλοδοξία
*     μαθαίνει από το χτες και ζώντας στο σήμερα, δημιουργεί το αύριο
*     επιλέγει να χαμογελάει και αναζητά λόγους να χαίρεται αντί να γκρινιάζει
*     τιμά, αξιώνει και υπερασπίζεται την ανθρώπινη ζωή ακόμα και όταν γύρω του θεοποιούνται οι «αγορές» και το «κέρδος»

*     διαθέτει τη δύναμή του για να φροντίσει τους αδύναμους και όχι για να τους επιβληθεί και να τους εξουσιάσει
*     δημιουργεί αντί να γκρεμίζει ή να συντηρεί ό,τι έχει τελειώσει
*     σιωπά όταν δεν έχει κάτι να πει
*     ξαναρχίζει αν χρειαστεί.

Δύναμη έχει όποιος γνωρίζει ότι η ζωή δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ δίκαιη, αλλά με τις επιλογές και τις πράξεις του διεκδικεί μια κοινωνία ανθρωπιάς, δικαιοσύνης και δημιουργικότητας για όλους.
Τελικά δυνατός είναι ο καθημερινός άνθρωπος που εδώ και αιώνες συνεχίζει να ονειρεύεται και να δημιουργεί κόντρα στις αντιξοότητες της ζωής και της ίδιας του της φύσης.

Εύχομαι το φετινό Πάσχα να ζεστάνει και να ανθίσει τη συλλογική και ατομική μας Υπομονή, Ελπίδα, Δύναμη.


Μαρία Κούβαρη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...