Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καλύτερα κωπηλάτης σε Γαλέρα, παρά Ταμίας στα Carrefour.

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012

Μεγάλη Παρασκευή και τα καταστήματα  άνοιξαν μετά της 1 το μεσημέρι.
Με εξαίρεση βέβαια τα Σούπερ Μάρκετ που ξεκίνησαν από τις 8 το πρωί, και οι περισσότεροι υπάλληλοι, θα ξεμπερδέψουν ξεθεωμένοι  μετά της 9 το βράδυ.
Την συμπάθειά μας όμως κερδίζουν οι φουκαράδες ταμίες της Γαλλικής Πολυεθνικής αλυσίδας Καρφούρ, που εφάρμοσε (σε μερικά καταστήματα) νέα απάνθρωπη  μέθοδο, για εκμεταλλεύεται στο έπακρο  τους υπαλλήλους των ταμείων. Πρόκειται για την τακτική της ενιαίας σειράς όπου με ...
ηλεκτρονικό σύστημα οι πελάτες κατευθύνονται στο επόμενο διαθέσιμο ταμείο, που τους εξυπηρετεί μόλις ολοκληρώσει ο προηγούμενος καταναλωτής.
Οι αθεόφοβοι και ανελέητοι  όμως διευθυντάδες  του Carrefour, για να πιέσουν το προσωπικό να δουλεύει ακόμα ταχύτερα, έχουν βάλει μια "προϊσταμένη" στην αρχή της σειράς, που παρακάμπτοντας το ηλεκτρονικό σύστημα, " σπρώχνει" τους πελάτες προς τα ταμεία, πολύ πριν τελειώσει ο προηγούμενος.
Το αποτέλεσμα είναι να συνωστίζονται και να μπερδεύουν τα ψώνια τους στο πάγκο οι πελάτες, που πριν ακόμα τα βάλουν στις πλαστικές τσάντες , καταφθάνουν τα  προϊόντα του επόμενου.
Το χειρότερο είναι ότι υπό αυτή την ασφυκτική πίεση , δεν μπορεί κανείς να ελέγξει τι χτυπά το ταμείο, και το κλασικό κόλπο - παραπλάνηση με άλλη τιμή στο ράφι , και υψηλότερη στο ταμείο, περνά απαρατήρητο από τα θύματα.
Συμβουλή λοιπόν στους συμπολίτες αφενός να μη δέχονται το σκανάρισμα των προϊόντων τους πριν ο προηγούμενος πελάτης απομακρυνθεί με τα ψώνια του, αφετέρου να μην ξεσπούν στις κοπέλες του ταμείου, γιατί η δουλεία τους είναι χειρότερη από κουπί σε μεσαιωνική γαλέρα...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...