Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το ΚΚΕ ετοιμάζει την επόμενη κρίση του

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βρίσκεται η ηγετική ομάδα του ΚΚΕ. Με ελάχιστες εξαιρέσεις η πειθαρχία στη γραμμή του κόμματος παραμένει...  ακόμα επιφανειακά «σιδερένια», όμως για πρώτη φορά από τότε που αναδείχτηκε στην ηγεσία του κόμματος η Αλέκα Παπαρήγα σημειώνονται σοβαρές διαρροές που κάνουν λόγο για αναταραχή στον κόσμο του κόμματος, σε μέλη, ακόμα και σε στελέχη του.
Του Ειδικού συνεργάτη

Και χωρίς τις πληροφορίες αυτές εξάλλου, που έρχονται από πολλές μεριές, ακόμα και από πηγές μέσα στον Περισσό, θα αρκούσε να παρακολουθήσει κανείς προσεκτικά τόσο τις δημόσιες δηλώσεις στελεχών και της ίδιας της κ. Παπαρήγα, όσο και τα δημοσιεύματα του Ριζοσπάστη, για να συνάγει το συμπέρασμα ότι κάτι ραγίζει στην απόλυτη υποταγή στην κεντρική πολιτική γραμμή. Ενόψει μάλιστα των εκλογών και εφόσον το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό για το κόμμα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το ΚΚΕ θα βρεθεί μετεκλογικά σε διαδικασία κρίσης.
Βασική αιτία για την ρευστή κατάσταση που διαμορφώνεται στο κόμμα είναι η γραμμή της Αλέκας Παπαρήγα και της ηγετικής ομάδας (Δ. Γόντικας, Μ. Μαΐλης, Ε. Μπέλου κλπ), που απορρίπτει κάθε ιδέα συμπόρευσης με άλλες αριστερές δυνάμεις. Η γραμμή αυτή είναι βέβαια παλιά, όμως σήμερα, με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και με τα τέσσερα πέμπτα των ψηφοφόρων του κόμματος να εμφανίζονται στις δημοσκοπήσεις υπέρ της ενότητας κυρίως με το ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ανακύψει σε όλη την έκταση του κόμματος σοβαρά ερωτηματικά και αντιρρήσεις. Καθώς η λαίλαπα του μνημονίου απαιτεί, σύμφωνα με την έκφραση παλιού στελέχους του κόμματος, «να βάλουμε όλοι πλάτη, για να μη σαρωθούν τα πάντα», η ενωτική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, αν και προέρχεται από «οπορτουνιστικό» αριστερό σχηματισμό, διεισδύει στις γραμμές του ΚΚΕ και υπονομεύει όπως όλα δείχνουν τη βεβαιότητα ότι η καθοδήγηση έχει πάντα δίκιο.
Χαρακτηριστικά της νευρικότητας είναι ότι η Αλέκα Παπαρήγα, σε όλες τις τελευταίες δημόσιες δηλώσεις της αναλώνει ένα μεγάλο μέρος των επιχειρημάτων της για να αντικρούσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενη ολοφάνερα προς τα μέσα, προς το κόμμα, σε μια προσπάθεια να καταστείλει αντιρρήσεις και διαφωνίες. Ενώ ο Ριζοσπάστης από τη μεριά του, όπως και τα επώνυμα στελέχη που είναι γνωστά για την αφοσίωσή τους στη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, χρησιμοποιούν μια ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα και βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον της «άλλης αριστεράς», σε μια εμφανή προσπάθεια να υποδαυλίσουν τα κομματικά αντανακλαστικά και να πολώσουν την κατάσταση στην αριστερά. Κάνοντας όμως έτσι εμφανή τη νευρικότητά τους που ο «μικρός άσωτος αδελφός» κατάφερε να χαράξει μια γραμμή πιο δημοφιλή από τη δική τους ακόμα και στους ίδιους τους οπαδούς τους.
Κι αυτό γιατί οι δημοσκοπήσεις αποδεικνύουν ότι ο μεν «ενωτικός» ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να καταλαμβάνει ακόμα και την τρίτη θέση, τριπλασιάζοντας σχεδόν την εκλογική του επιρροή, ενώ το ΚΚΕ μοιάζει καθηλωμένο με κάποιες ενδείξεις μάλιστα υποχώρησης από τα παλιότερα δημοσκοπικά ποσοστά του. Πράγμα που σημαίνει ότι η κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος δεν είναι καθόλου εύκολο να ελεγχθεί και εφόσον τα εκλογικά αποτελέσματα διαψεύσουν τις προσδοκίες του Περισσού και των μελών του κόμματος, μετεκλογικά θα σημειωθούν σοβαρές αναταράξεις. Οι κατηγορίες για «σεχταρισμό» εις βάρος της ηγετικής ομάδας θα φουντώσουν, η καταστολή που ένδειξη της αποτελεί η αντιμετώπιση της «περίπτωσης Χαλβατζή» θα ενταθεί και τίποτε δεν μπορεί να προβλέψει κανείς για τη συνέχεια. Εκτός από ένα: Το ΚΚΕ ετοιμάζει την επόμενη κρίση του…
 http://www.kentrinews.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...