Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παράδεισος των εμπόρων όπλων έγινε η Ελλάδα


12.000 ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Οπλοστάσια ικανά να εξοπλίσουν έναν ολόκληρο λόχο. Ληστές, απλοί διαρρήκτες, αλλά και μικροαπατεώνες είναι εφοδιασμένοι με πιστόλια και αυτόματα όπλα. Οσο κι αν φαίνεται απίστευτο, μόνο στην Αθήνα «κροταλίζουν» περισσότερα από 12.000 Καλάσνικοφ, ένας αριθμός που προκαλεί πονοκέφαλο στις διωκτικές αρχές και τρόμο στους πολίτες.Η εγκληματικότητα στην Ελλάδα έχει αλλάξει πλέον μορφή. Εχει γίνει πιο βίαια, ενώ οι κακοποιοί δεν διστάζουν να αφαιρέσουν ανθρώπινες ζωές για 50 ευρώ. Το λαθρεμπόριο όπλων έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Υποπολυβόλα Καλάσνικοφ, πιστόλια όλων των ειδών, ακόμα και ημιαυτόματα, τα οποία προσφέρονται με το κουτί του εργοστασίου, μπορεί να βρει ο κάθε ενδιαφερόμενος στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με επίσημες στατιστικές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μόνο στην Αθήνα εκτιμάται πως «κυκλοφορούν» τουλάχιστον 12.000 Καλάσνικοφ παλιάς κατασκευής, τα περισσότερα προερχόμενα από τις αποθήκες του αλβανικού στρατού. Πριν από δύο δεκαετίες η Ελλάδα ήταν εξαφανισμένη από τους χάρτες των λαθρέμπορων όπλων.

Τα τελευταία χρόνια όμως τα πράγματα άλλαξαν και αποτελεί πλέον έναν από τους κυριότερους προορισμούς των προϊόντων τους. Οπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι καθημερινά δίνουν μάχη για να «αφοπλίσουν» τα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, «στην Ελλάδα πλέον κάνουν δουλειές γνωστές προσωπικότητες στον χώρο του λαθρεμπορίου των όπλων. Παλιά έστελναν οπλισμό στην Αφρική, τώρα βρήκαν στα Βαλκάνια έναν νέο παράδεισο».

Πιστόλια με 300 ευρώ

Πλέον στην Ελλάδα πέρασε η εποχή κατά την οποία ο έμπορος χασίς από την Αλβανία με κάθε αγορά ενός κιλού «φούντας» έδινε δώρο ένα υποπολυβόλο Καλάσνικοφ. Περάσαμε στους καιρούς τ [Ο,τι όπλο θες μπορείς να το βρεις στις πιάτσες του θανάτου και μάλιστα σε χαμηλές τιμές.] των εργοστασιακών όπλων. Ακόμα και στην Ομόνοια μπορεί να βρεις σε καλή τιμή ένα πιστόλι μάρκας Clock και μάλιστα σε πολύ καλή κατάσταση. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια βόλτα στην περιοχή και οι κατάλληλοι άνθρωποι θα σε οδηγήσουν στις υπόγειες γιάφκες και στα στέκια των εμπόρων.

Πιστόλια και περίστροφα μπορεί να προμηθευτεί κάποιος ακόμα και σε περιοχές των δυτικών προαστίων και μάλιστα σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές, καθώς ένα S&W 357 κοστίζει μόλις 300 η 400 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση όμως, ο αγοραστής δεν μπορεί να είναι σίγουρος εάν το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια παράνομη ενέργεια. Αντιθέτως τα «καθαρά» όπλα, κυρίως πιστόλια και περίστροφα, εργοστασιακής κατασκευής, στη μαύρη αγορά πωλούνται στη διπλάσια τιμή.

Πώς περνούν τα σύνορα

Οι δρόμοι που ακολουθούν οι λαθρέμποροι όπλων είναι κυρίως αυτοί της Βαλκανικής χερσονήσου, όπου το «λάδωμα» είναι ένας από τους κυρίαρχους άγραφους νόμους και αρκετοί είναι αυτοί που θα κάνουν τα στραβά μάτια προκειμένου να μπουν στην τσέπη τους αρκετά ευρώ.

Δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις όμως όπου θηριώδη τζιπ, φορτωμένα με κάθε λογής όπλα, προσεγγίζουν κατά τη διάρκεια της νύχτας τα σύνορα. Σε δύσβατες περιοχές οι έμποροι των όπλων κλείνουν τα ραντεβού τους με τους αντιπροσώπους τους στη χώρα μας κι εκεί τους παραδίδουν τα φονικά σιδερικά, αλλά και χιλιάδες σφαίρες που τους έχουν παραγγείλει οι πελάτες τους.

Η Κρήτη αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση στο εμπόριο όπλων, καθώς σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. στο νησί υπάρχουν αντιπροσωπίες οργανωμένων κυκλωμάτων λαθρέμπορων όπλων. Χαρακτηριστική η περίπτωση παλιού φορτηγού πλοίου το οποίο εντοπίστηκε ανοιχτά της Κρήτης πριν από περίπου έναν χρόνο και μετέφερε εκατοντάδες όπλα, υποπολυβόλα, ημιαυτόματα, πιστόλια και περίστροφα με προορισμό την αγορά της μεγαλονήσου.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ για την espressonews.gr
http://www.athinapoli.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...