Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Tο Εβραικό λόμπι στρέφεται υπέρ των Κυπριακών θέσεων Εκτύπωση E-mail
03-04-2012 13:47:06

1
 ImageΤην αλλαγή της αμερικανικής πολιτικής έναντι της Κύπρου και την καταδίκη των τουρκικών απειλών απαιτεί ο βουλευτής Χάουαρντ Μπέρμαν με επιστολή του προς την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον. Η επιστολή αποτελεί ένα ακόμα δείγμα της μεγάλης διάστασης απόψεων μεταξύ του Τελ Αβίβ και της Άγκυρας και της συνεργασίας του «εβραϊκού λόμπι» με την ομογένεια.

«Η επανένωση της Κύπρου», αναφέρει το στέλεχος του «εβραϊκού λόμπι», «είναι κρίσιμης σημασίας για τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, που αποτελεί ζωτικό συμφέρον των ΗΠΑ». Προσθέτει: «Γι' αυτόν τον λόγο είμαι βαθύτατα ενοχλημένος από δύο εξελίξεις που σχετίζονται με την Κύπρο -η μία είναι σε εξέλιξη εδώ και δεκαετίες, η άλλη πιο πρόσφατη- και οι οποίες απειλούν αυτό το ζωτικό συμφέρον (των ΗΠΑ)».

Ο κ. Μπέρμαν εξηγεί τις δύο εξελίξεις: Η πρώτη είναι η απειλή της Τουρκίας για ανάληψη στρατιωτικής δράσης ως απάντησης στην έρευνα που κάνει η Κύπρος για υδρογονάνθρακες στη δική της ΑΟΖ και τη συμφωνία της με το Ισραήλ. Η Αμερική πρέπει να καταστήσει ξεκάθαρα τη σαφή και ισχυρή υποστήριξή της για όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου.

Η δεύτερη είναι οι δρακόντειες προσπάθειες της Τουρκίας να αλλάξει τη δημογραφική σύνθεση της Κύπρου. Η Τουρκία έχει αποστείλει εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκους πολίτες στην Κύπρο από το 1974. Ένας Τούρκος υπουργός, και αυτό έχει σχέση με το παραπάνω, συζητά δημόσια το ενδεχόμενο προσάρτησης του κατεχόμενου εδάφους της Κύπρου στην Τουρκία».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...