Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κόλαφος για ΥΠΕΞ από ΕΛΑΣ: "Ουδέποτε μας ρώτησαν για την ασφάλεια του Πούτιν"!


Εκτύπωση E-mail
09-04-2012 11:33:24


Eκτεθειμένη αφήνει η ηγεσία της ΕΛΑΣ την κυβέρνηση Παπαδήμου και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν στο Άγιο Όρος η οποία ματαιώθηκε επειδή υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΞ απάντησαν ότι «Λόγω Πάσχα ο κυβερνητικός μηχανισμός δεν θα μπορέσει να εξασφαλίσει τις απαραίτητες συνθήκες ασφάλειας του Ρώσου προέδρου". Αυτό τουλάχιστον βεβαιώνουν απόλυτα έγκυρες πηγές από την Μόσχα.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία αναφέρεται ότι «Ουδέποτε ενημερώθηκε για πιθανή επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου, ούτε ζητήθηκε η συνδρομή του για την παροχή τέτοιων υπηρεσιών ασφαλείας».
Και βέβαια δεν μιλάει για τους Ρώσους ή την ρωσική πρεσβεία, ότι θα έπρεπε να την είχαν ενημερώσει αφού ποτέ δεν ενημερώνεται από έναν ξένο ηγέτη η αστυνομία για την επίσκεψή του, αλλά ενημερώνεται αποκλειστικά από το ΥΠΕΞ και το γραφείο του πρωθυπουργού, το οποίο συντονίζει εν συνεχεία τα της επίσκεψης.
Ας δούμε ολόκληρη της ανακοίνωση-κόλαφο για την κυβέρνηση:

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 8 Απριλίου 2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που παρουσιάσθηκαν σε έντυπα και τηλεοπτικά ΜΜΕ σχετικά με τη ματαίωση ιδιωτικής επίσκεψης του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας στο Άγιο Όρος, λόγω αδυναμίας λήψης μέτρων ασφαλείας ανακοινώνεται ότι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ουδέποτε ενημερώθηκε για πιθανή επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου, ούτε ζητήθηκε η συνδρομή του για την παροχή τέτοιων υπηρεσιών ασφαλείας.
Η ανακοίνωση είναι πραγματικά αφοπλιστική και εδώ θα πρέπει να ερωτηθεί άμεσα το ΥΠΕΞ για ποιο λόγο επικαλέστηκαν ζητήματα ασφαλείας, χωρίς καν να ερωτηθουν οι καθ'ύλην αρμόδιοι;
Τι σημαίνουν όλα αυτά: Πρακτικά η ΕΛΑΣ ξεκαθαρίζει εμμέσως πλην σαφώς ότι ήταν απόλυτα ικανή να εξασφαλίσει την προστασία του Ρώσου ηγέτη, αν ερωτάτο γι’αυτό, αλλά δεν ερωτήθηκε ποτέ από την κυβέρνηση. Και είμαστε βέβαιοι γι’αυτό.
Όπως οι Ένοπλες Δυνάμεις, έτσι και η ΕΛΑΣ εργάζεται 365 ημέρες το χρόνο, επί 24ώρου βάσεως και έχει υψηλή εμπειρία σε τέτοιες αποστολές. Είναι δυνατόν να μην μπορούσε να εξασφαλίσει την ασφάλεια του Β.Πούτιν, ειδικά σε μία ανεπίσημη επίσκεψη, έργο στο οποίο βέβαια θα είχε και την συνδρομή μερικών δεκάδων στελεχών των ρωσικών υπηρεσιών.
Πάντως η Μόσχα έχει κλείσει το θέμα και οι ίδιες πηγές που είχαν διαρρεύσει το θέμα της ακύρωσης της επίσκεψης, αναφέρουν ότι «Θα τα πούμε μετά τις εκλογές»…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...