O δεύτερος γύρος κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη είναι προ των πυλών


17-04-2012 16:52:33


ImageNέα αναζωπύρωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους βλέπει η γερμανική Deutsche Bank αφού η σημερινή δημοπρασία των 12μηνων και 18μηνων ισπανικών ομολόγων είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση των επιτοκίων. Σύμφωνα με την γερμανική τράπεζα τα cds στα ευρωπαϊκά ομόλογα δείχνουν να σταθεροποιούνται υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με το 2011 με αποτέλεσμα εκτός από την Ελλάδα και άλλες χώρες να οδηγηθούν σε κούρεμα του χρέους τους. 

Όσον αφορά το ιδιωτικό χρέος της Ισπανίας η Credit Suisse επισημαίνει το μεγάλο μέγεθος του το οποίο έχει φτάσει στο 230% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ η εφαρμογή μίας πολιτικής μείωσης του κατά 40% θα είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση του δημοσίου χρέους κατά 30% με αποτέλεσμα αυτό να εκτιναχτεί από 70%
στο 100%.

Σύμφωνα με του οικονομικούς αναλυτές ο δεύτερος γύρος κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη είναι προ τωνπυλών και πολλά θα κριθούν από το αποτέλεσμα των εκλογών στην Γαλλία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr    

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

Μαζεμένες πληροφορίες για τα εμβόλια