Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Η FYROM δεν έχει καμία προοπτική, όλα τα γειτονικά κράτη την αμφισβητούν»


17-04-2012 12:19:21

  Image«Η FYROM δεν έχει καμία προοπτική, διότι όλα τα γειτονικά κράτη αμφισβητούν με συγκεκριμένο τρόπο ορισμένα στοιχεία στα οποία υποτίθεται ότι πρέπει να οικοδομηθεί η κρατική ταυτότητα», δήλωσε ο καθηγητής Βλάτκο Τσβερτίλα, της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Ζάγκρεμπ, στην κροατική τηλεόραση Νόβα, σε ανάλυση των πρόσφατων εξελίξεων στα Σκόπια, μετά την πενταπλή δολοφονία των νεαρών Σλάβων.

Λόγω της διαφοράς με την Ελλάδα, η οποία μπλοκάρει την είσοδο της FYROM στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν αναγνωρίζει,  η χώρα αυτή, ούτε την σλαβική κοινότητα στη «Μακεδονία του Αιγαίου», ως «Μακεδόνες».

Η Βουλγαρία αρνείται το «μακεδονικό έθνος» και την «μακεδονική γλώσσα».

 Η Σερβία αρνείται να αναγνωρίσει το αυτοκέφαλο της «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» και ταυτίζει την επίσημη αναγνώριση των Σκοπίων με την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

Ο καθηγητής Τσβερτίλα, ισχυρίζεται ότι δεν είναι μόνο το πρόβλημα των γειτονικών χωρών  αλλά και το πρόβλημα που παρουσιάζεται στο εσωτερικό της χώρας με τις εθνοτικές εντάσεις και κάθε εγκληματική πράξη ταράζουν την ασταθή κατάσταση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...