Νέα σενάρια για τον τάφο Του Ιησού!


ΦΩΤΟ: Νέα σενάρια για τον τάφο Του Ιησού!
Ερευνώντας μία χριστιανική ταφική αίθουσα του 1ου αιώνα, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μία αρχαία επιγραφή σε φέρετρο, κάτι που θεωρούν ότι μπορεί να αποδείξει πως το σημείο αυτό είναι όπου τάφηκε Ο Ιησούς.
Χρησιμοποιώντας μία κάμερα κινούμενη μετηλεκοντρόλ, που είναι εφαπτόμενη σε ρομποτικό χέρι, οι αρχαιολόγοι ερευνώντας κάτω από έναν πύργο στην Ιερουσαλήμ εξεπλάγησαν όταν ανακάλυψαν μία σειρά οστεοθηκών του 1ου αιώνα.
Στο καπάκι της μίας οστεοθήκης που είναι κατασκευασμένη από ασβεστόλιθο, είναι χαραγμένη μία επιγραφή σε αρχαία ελληνικά, που όπως μπορεί να μεταφραστεί από τους ειδικούς, αναφέρεται: Θεϊκέ Ιεχωβά, αναστήσου, αναστήσου
Μία άλλη έχει χαραγμένα επάνω το σχήμα ενός ψαριού μ’ ένα ραβδί κολλημένο στο στόμα, που παραπέμπει στην ιστορία του Ιωνά με τη φάλαινα, μία από τις πρώτες χριστιανικές ιστορίες, όπως δημοσιεύει η Daily Mail.
Tα ευρήματα αυτά είναι μόλις 200 πόδια μακριά από μία πιο παλαιά ανακάλυψη, όπου οι αρχαιολόγοι το ονομάζουν «ο οικογενειακός τάφος Του Ιησού», μία ανακάλυψη που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και πολλά αμφιλεγόμενα σχόλια τη δεκαετία του ’80.
Τότε οι αρχαιολόγοι υποστήριξαν ότι ο συγκεκριμένος τάφος περιείχε οστεοθήκες με τα ονόματα της οικογένειας του Ιησού αναγραμμένα επάνω.
Αυτά τα ευρήματα πυροδότησαν απίστευτες θεωρίες, όπως και ότι Ο Ιησούς ήταν θαμμένος εκεί στο πλευρό της Μαρίας Μαγδαληνής, την οποία είχε παντρευτεί και είχαν αποκτήσειπαιδιά μαζί. Ωστόσο, πολλοί διακεκριμένοι θεολόγοι και αρχαιολόγοι απαξίωσαν εντελώς αυτές τις θεωρίες χαρακτηρίζοντάς τες ως αβάσιμες.
Ελάχιστα μόνο μπόρεσαν οι αρμόδιοι να εξετάσουν τον «οικογενειακό τάφο του Ιησού», καθώς οι διαμαρτυρίες από τους ορθόδοξους εβραίους, οι οποίοι ανησυχούν για τη διατάραξη του άγιου τόπου, έθεσαν τέλος στην ανασκαφή. Τότε, ο τάφος σφραγίστηκε κι ένας πύργος χτίστηκε από πάνω.
Ωστόσο, ένας λόγιος επιγραμματιστής, ο James Tabor, από το πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας και ο δημιουργός ντοκιμαντέρ Simcha Jacobovici ήταν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την έρευνά τους.
Έλαβαν άδεια από την κυβέρνηση του Ισραήλ το 2010 να χρησιμοποιήσουν ένα μηχανικό χέρι ώστε να διανοίξουν τρύπες στο έδαφος και να διερευνήσουν τη γύρω από τον «οικογενειακό τάφο του Ιησού» περιοχή.
Αυτή η έρευνα οδήγησε στην ανακάλυψη της ταφικής αίθουσας, την οποία και ονόμασαν «ταφική αυλή», καθώς βρισκόταν κάτω από την αυλή του κτιρίου. Εκεί βρήκαν και τις επιγραφές.
Οι δύο επιστήμονες, σύμφωνα με την real.gr, υποστηρίζουν ότι οι επιγραφές αυτές συγκλίνουν στη θεωρία ότι εκεί κοντά πράγματι βρίσκεται ο τάφος του Ιησού, θεωρώντας πως και οι δύο κοντινοί τάφοι είναι μέρος ενός συμπλέγματος που ανήκε στην ιδιοκτησία του Ιωσήφ από την Αριμαθέα, ο οποίος σύμφωνα με τα Ευαγγέλια ανέλαβε την ταφή Του Ιησού
Όταν το 1980 είχε ανακαλυφθεί, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, ο «οικογενειακός τάφος Του Ιησού» υπήρχε και επιγραφή «Ιησούς, ο γιος του Ιωσήφ» αλλά και άλλες που επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.
Ωστόσο, οι θεωρίες αυτές αποτελούν μόνο σενάρια και τίποτα δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί καθώς οι φήμες πυροδοτούν αντιδράσεις στους χριστιανούς και τους ορθόδοξους εβραίους.
 http://www.pireasnews.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΌ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ 12 ΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ