Γερμανία: “Η Ελλάδα δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορα της”


Εκτύπωση



ImageΑποκαλύπτεται η διαχρονική ανικανότητα του ελληνικού πολιτικού συστήματος στο ζήτημα της αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης με τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών  Χανς Πέτερ Φρίντριχ ο οποίος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα  Rheinische Post δήλωσε ότι αν η Ελλάδα δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορα της τότε οι υπόλοιπες χώρες  θα πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε ελέγχους εντός του Σένγκεν.

Η για δεκαετίες λανθάνουσα προοδευτική ιδεολογία που είχε απονευρώσει το ελληνικό πολιτικό σύστημα στο ζήτημα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης εκθέτει την Ελλάδα σε ολόκληρη την Ευρώπη παρουσιάζοντας την ως την χώρα που δεν μπορεί να ελέγξει τα σύνορα της.
Δυστυχώς οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να αντιληφτούν ότι η μη φύλαξη των συνόρων κατά τον τρόπο που κάθε οργανωμένο κράτος θα το έπραττε αποτελεί κεντρική ιδεολογική τοποθέτηση και ας μην γίνεται δημοσίως αποδεκτή από το σύνολο της πολιτικής ελίτ της χώρας στο πλαίσιο της προοδευτικής προσέγγισης της αντιμετώπισης του θέματος και της τάσης για την ενσωμάτωση της Ελλάδας σε ένα νέο παγκοσμιοποιημένο status quo.
Για την πολιτική ελίτ της Ελλάδας οι ιδεοληψίες στο ζήτημα της μετανάστευσης  τοποθετούνται πάνω από την ασφάλεια του πολίτη όπως απέδειξε στο πρόσφατο παρελθόν η προηγούμενη κυβέρνηση με την απίστευτη ανοχή και υποστήριξη στην διόγκωση του φαινομένου μέσω νόμων και σιωπηλών πολιτικών.
Τα λόγια του Γερμανού υπουργού πάντως είναι χαρακτηριστικά, : «Τα ανοιχτά σύνορα σημαίνουν πολλά για το αίσθημα του εμείς στην Ευρώπη, διότι σημαίνουν ελευθερία και ότι οι λαοί έρχονται πιο κοντά. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν δίνουμε πια βάρος στην ασφάλεια. Όταν χώρες όπως η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να διασφαλίσουν τα σύνορά τους, τότε εμείς θα πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε ελέγχους εντός του Σένγκεν». Κατά την άποψη του Χριστιανοκοινωνιστή υπουργού τα ανοιχτά ευρωπαϊκά σύνορα δεν θα πρέπει να είναι η πύλη από την οποία περνούν μεταναστευτικά κύματα.
Στο ζήτημα αυτό ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών συμφωνεί απόλυτα με τον Γάλλο ομόλογό του Κλοντ Γκεάν, ο οποίος ζητά την προσαρμογή της συνθήκης Σένγκεν στα νέα δεδομένα».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

Μαζεμένες πληροφορίες για τα εμβόλια