Ξεσκέπασε όλους τους πουλημένους να ξεβρομίσουμε!

«Τα ξέρω όλα, δεν θα μείνει τίποτα στο σκοτάδι»

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος 20 ημέρες μετά τη σύλληψή του εμφανίζεται διατεθειμένος να προβεί σε αποκαλύψεις και εκτοξεύει προειδοποιητικές βολές

Ρεπορτάζ: Μίνα Μουστάκα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 30 Απριλίου 2012
Προειδοποιητικές βολές εκτοξεύει από τις φυλακές του Κορυδαλλού ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος ο οποίος για πρώτη φορά, είκοσι μέρες μετά τη σύλληψή του, εμφανίζεται διατεθειμένος να προβεί σε αποκαλύψεις.
«Σαράντα χρόνια στην πολιτική ζωή της χώρας, τα ξέρω όλα» δηλώνει ο Ακης Τσοχατζόπουλος, στέλνοντας το δικό του μήνυμα - απάντηση στην «επιχείρηση προσωρινής κράτησης», όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει τη σύλληψή του και την απόφαση για την προφυλάκιση πρώτα της κόρης του Αρετής Τσοχατζοπούλου και αμέσως μετά της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη.
Ανοίγοντας τα πρώτα χαρτιά του, ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός καθιστά σαφές ότι έχει να πει πράγματα όταν βρεθεί ξανά τετ-α-τετ με τον ανακριτή για τα οποία προφανώς συνειδητά δεν μίλησε την ημέρα της απολογίας του για το ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος, κατηγορία που κόστισε την προσωπική ελευθερία του ιδίου, της κόρης, της συζύγου και συνεργατών του.
«Κάποιοι μου λένε: "Πες τα. Αποκάλυψε ποιοι είναι πίσω, ποιοι χρεώνονται επιτέλους αυτές τις αήθεις, εγκληματικές, απάνθρωπες, πολιτικές διώξεις επί 20 μήνες, ποδοπατώντας έτσι τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους δημοκρατικούς θεσμούς"» αναφέρει στη γραπτή δισέλιδη ανακοίνωσή του.
Την απάντηση στο ερώτημα που ο ίδιος βάζει στο τραπέζι τη δίνει στην αμέσως επόμενη παράγραφο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Απαντώ: Στον φυσικό δικαστή, όπου γρήγορα θα βρεθούμε, πρέπει και θα ειπωθούν όλα. Εκεί θα λάμψει η αλήθεια, θα καταρρεύσει το ψεύδος, θα αποκαλυφθεί ποιοι τίμησαν το δημόσιο συμφέρον και την υπηρεσία στην πατρίδα μας και στον λαό μας».

«ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΙ». Και στο ίδιο ύφος ο Α. Τσοχατζόπουλος συνεχίζει δηλώνοντας: «Προσωπικά δεν εκβιάζομαι. Σαράντα χρόνια στην πολιτική, τα ξέρω όλα. Είμαι αθώος, δεν με αγγίζει καμία κατηγορία, ούτε τα ψεύδη, οι συκοφαντίες και οι λάσπες. Δεν θα μείνει τίποτα στο σκοτάδι. Ολα στο φως». Ο κ. Τσοχατζόπουλος χαρακτηρίζει «αυθαίρετη και απαράδεκτη» την απόφαση για την προφυλάκιση της συζύγου του, «αδιαφορώντας ότι έτσι εγκαταλείπεται μόνο του το πεντέμισι ετών παιδί μας». Και προσθέτει ότι έτσι «ολοκληρώνεται το σχέδιο εξόντωσης που οδηγεί στη διάλυση της οικογένειάς μου».
Για όλα αυτά που επέλεξε να μη θίξει και να μην ονοματίσει την πρώτη φορά που βρέθηκε αντιμέτωπος με τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή και τον εισαγγελέα Γιώργο Βούλγαρη θα πρέπει να μιλήσει ο πρώην υπουργός ο οποίος - όπως όλα δείχνουν - σύντομα θα κληθεί σε συμπληρωματική απολογία.

ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΕ. Η σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη οδηγήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στον Κορυδαλλό. Η ίδια μέσα από το απολογητικό της υπόμνημα, το οποίο δεν έπεισε τους δικαστές, εμφανίζεται ως μια γυναίκα που ζούσε στη σκιά του συζύγου της.
«Στο σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αφού το εντοπίσαμε με υπόδειξη μεσίτη, έγιναν έργα επισκευής και ανακαίνισης σημαντικού ύψους από πλευράς κόστους, με διάφορες επιχειρήσεις, με πρωτοβουλία του συζύγου μου στο σύνολό τους, τόσο από απόψεως δαπανών, πληρωμών, όσο και των συνεργείων. Η δική μου γνώμη περιοριζόταν μόνο σε ζητήματα λειτουργικότητας και αισθητικής» υποστήριξε η Βίκυ Σταμάτη για το επίμαχο ακίνητο που τελικά αγοράστηκε τον Απρίλιο του 2010 με δάνειο στο όνομά της, λόγω της ηλικίας του πρώην υπουργού. Αγνοια όμως εμφανίζεται να δηλώνει η κατηγορουμένη και για την καθημερινή πολιτική ζωή του Ακη Τσοχατζόπουλου, τα χρόνια της υπουργίας του. 
 http://www.tanea.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

Μαζεμένες πληροφορίες για τα εμβόλια