Η Γερμανία κερδοσκοπεί σε βάρος της Ελλάδος ποντάροντας στην καταστροφή της!

Η στάση της Γερμανίας

Από τον Δηµήτρη Παπαχρήστο συγγραφέα
Γερµανία είναι η µόνη χώρα της Ευρώπης µαζί µε την Αυστρία που εκµεταλλεύεται την κρίση και τη βαθαίνει µε την πολιτική της εξοντωτικής λιτότητας, για να βγάζει περισσότερα κέρδη. Υποτίθεται πως δανείζει, για να εισπράττει όµως τοκογλυφικά τους τόκους, και µας εξαναγκάζει να αγοράζουµε τα εξοπλιστικά της προϊόντα, όπως τα υποβρύχια που σκανδαλωδώς γέρνουν.
Η Γερµανία, την ώρα που η ανεργία στην Ευρώπη ανεβαίνει σε επικίνδυνα ύψη, όπως στην Ελλάδα και την Ισπανία, που ανέρχεται στο ποσοστό-ρεκόρ περίπου του 50% για τους νέους, έχει µειώσει την ανεργία στο 6,7% και προσφάτως έδωσε αυξήσεις 6% στους εργαζοµένους που οικειοθελώς είχαν δεχτεί το πάγωµα για έξι χρόνια.
Μέσα σε έναν χρόνο (2011) ο συνολικός αριθµός των ξένων αυξήθηκε κατά 177.000, εκ των οποίων οι 16.700 προέρχονται από τη χώρα µας κι από Ισπανούς και Πορτογάλους. Η ακροδεξιά, νεοφιλελεύθερη πολιτική της λιτότητας που επιβάλλει η Γερµανία της κυρίας Μέρκελ µε τη βοήθεια της Γαλλίας του κυρίου Σαρκοζί πλήττει κυρίως τις χώρες του Νότου. Μας γυρίζουν πίσω στη δεκαετία του '60 και µας θέλουν φτηνό και αναλώσιµο εργατικό δυναµικό στα γρανάζια τους. Ο οικονοµικός πόλεµος είναι αµείλικτος και οι Γερµανοί θέλουν να πάρουν όσα δεν µπόρεσαν µε τον Β' Παγκόσµιο Πόλεµο.
Δεν είναι τυχαία η δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών, που προσπαθεί να βάλει ταφόπλακα στις αποζηµιώσεις. «Η Γερµανία», ισχυρίζεται, «κατέβαλε από το τέλος του Β' Παγκοσµίου Πολέµου, στο πλαίσιο της συµφωνίας του 1946 για τη Διασυµµαχική Υπηρεσία Αποζηµιώσεων των Παρισίων, αποζηµιώσεις και για την Ελλάδα, και στήριξε τη χώρα έµπρακτα στην ανοικοδόµησή της. Εξήντα πέντε χρόνια µετά το τέλος του Πολέµου και έπειτα από δεκαετίες ειρηνικής, γεµάτη εµπιστοσύνη συνεργασίας της Γερµανίας µε την Ελλάδα και στενής σχέσης µας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, το ερώτηµα των αποζηµιώσεων από τη σκοπιά της οµοσπονδιακής κυβέρνησης δεν αποτελεί πλέον θέµα». Από την ελληνική κυβέρνηση δεν υπήρξε απάντηση. Το εθνικό συµβούλιο για τις γερµανικές οφειλές προς την Ελλάδα και ο πρόεδρός του, Μανώλης Γλέζος, χαρακτηρίζουν πέραν όλων των άλλων «ανιστόρητη» τη δήλωση του Βερολίνου, διότι αγνοεί την απόφαση της 19µελούς Διασυµµαχικής Επιτροπής των Παρισίων του 1946, η οποία καταλόγισε στη Γερµανία ότι οφείλει να καταβάλει στην Ελλάδα 7 δισ. δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 108 δισ. ευρώ χωρίς τους τόκους. Αγνοεί επίσης το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3,5 δισ. δολαρίων, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 54 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, η δήλωση του Βερολίνου είναι και ψευδής διότι δεν έχει καταβάλει έναντι αυτών των οφειλών ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, ενώ έχει εξοφλήσει όλες ανεξαιρέτως τις χώρες µε τις οποίες βρέθηκε σε εµπόλεµη κατάσταση... Τα 95 και πλέον ολοκαυτώµατα που διαπράχτηκαν από τους ναζί σε πόλεις και χωριά ζητούν τη δικαίωσή τους... Το περιοδικό «Πολίτες» έχει δηµοσιεύσει όλα τα στοιχεία και η «Μαύρη Βίβλος» υπάρχει, και µπορεί η κυβέρνηση, αν αποκτήσει πολιτική βούληση, να τα βρει...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΌ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ 12 ΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ