Κοινωνία Αξιών το νέο κόμμα του καθηγητή Μπουραντά με Χατζημαρκάκη. Διαβάστε την ιδρυτική διακήρυξη και τα κορυφαία στελέχη

Όπως εδώ και λίγες μέρες είχε αποκαλύψει το logia starata (δείτε εδώ) είναι έτοιμος πλεόν ο νέος πολιτικός σχηματισμός με εμπνευστή των κορυφαίο καθηγητή σε θέματα μάντατζμεντ και συγγραφέα Δημήτρη Μπουραντά  .
Και το όνομα αυτού : Κοινωνία Αξιών ή αλλιώς ΚΟΙΝ.Α για συντομία .

Διαβάστε την ιδρυτική διακήρυξη την οποία υπογράφουν εκατοντάδες πολίτες  από όλη την Ελλάδα μεταξύ αυτών πολύ γνωστά ονόματα όπως ο πρώην πρύτανης Ανδρέας Κιντής , ο καθηγητής του ΑΠΘ οικονομολόγος κ.Δημήτρης Μάρδας , πολλοί επιχειρηματίες στελέχη επιχειρήσεων ενώ αίσθηση προκαλεί η συμμετοχή του ευρωβουλευτή των Γερμανικού κόμματος των φιλελεύθερων
Γιώργου Χατζημαρκάκη ο οποίος είναι μέλος της προσωρινής συντονιστικής επιτροπής.
Την προσωρινή συντονιστική επιτροπή της Κοινωνίας Αξιών συγκροτούν εκτός των Μπουραντά , Χατζημαρκάκη οι :
ΦΕΝΕΚΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟΣ ε.α.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ

ΠΑΠΑΛΟΗ ΕΥΗ
ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΣΤΕΛΕΧΟΣ

ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΝΑΝΣΥ
ΟΜΟΤΙΜΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, πρ. ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΠΕΝΑΡΔΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΚΙΝΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΠΡ. ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ GEORGE WASHINGTON

ΚΑΝΤΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, MIT
ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ - ΜΒΑ

ΑΛΕΙΦΕΡΗ ΕΛΕΝΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ - ΜΒΑ

ΑΓΓΕΛΕΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Αναλυτικά η ιδρυτική διακήρυξη της Κοινωνίας Αξιών 

Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα είναι εξαιρετικά δυσχερής, ίσως η πιο δυσχερής μετά τον εμφύλιο. Το περίσσευμα κομματισμού και το έλλειμμα δημοκρατίας, το περίσσευμα κρατισμού και το έλλειμμα κράτους, το περίσσευμα διαφθοράς και το έλλειμμα εντιμότητας, το περίσσευμα εσωστρέφειας, χρεών και κατανάλωσης και το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας, εξωστρέφειας και ανάπτυξης, το περίσσευμα εκπαίδευσης και το έλλειμμα παιδείας, το περίσσευμα λαϊκισμού και δημαγωγίας και το έλλειμμα ενημέρωσης και υπευθυνότητας, μας οδήγησαν στη πορεία προς τη χρεωκοπία, προς την οικονομική, τη κοινωνική και τη πολιτική κρίση και τη κρίση αξιών. Βρισκόμαστε πλέον εκτεθειμένοι σε τεράστιους κινδύνους για τη χώρα και τον Ελληνισμό, δεδομένης και της αρνητικής δυναμικής που αναπτύσσεται στην Ευρώπη και στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα.



Το παγκόσμιο σύστημα βρίσκεται σε οικονομική ανισορροπία με μία δυναμική πολλαπλών ανταγωνισμών και συγκρούσεων, όπως μεταξύ του χρηματικού κεφαλαίου και της πραγματικής οικονομίας, των χωρών, των οικονομιών και των νομισμάτων, με αποτέλεσμα να πυροδοτούνται κοινωνικές συγκρούσεις, το χάσμα μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών να διευρύνεται και μεγάλες κοινωνικές ομάδες να αποκλείονται ή να απειλούνται από περιθωριοποίηση.



Σε παγκόσμιο αλλά και εθνικό επίπεδο, με λίγες εξαιρέσεις, υπάρχει έλλειμμα πολιτικών ηγεσιών, ήθους και αξιών, πολιτικής και θεσμών, με συνέπεια την αδυναμία ρύθμισης και ελέγχου της οικονομικής, κοινωνικής και της τεχνολογικής δυναμικής. Οι «αγορές», εκμεταλλευόμενες τις αδυναμίες των πολιτικών εξουσιών, συγκεντρώνουν τεράστια δύναμη και μπορούν να επιβάλλουν τους κανόνες του παιχνιδιού για το συμφέρον τους.



Στην ΕΕ εκτός από αυτά, υπάρχει το έλλειμμα της ανταγωνιστικότητας και των θεσμών ολοκλήρωσης, το έλλειμμα της ηγετικής ομάδας, μια υποβόσκουσα δυναμική σύγκρουσης συμφερόντων των χωρών-μελών, καθώς και το πρόβλημα μιας άκρως περιοριστικής και αδιέξοδης πολιτικής που επιβάλλεται κυρίως από τη Γερμανία. Η Ευρωζώνη κινδυνεύει να εγκλωβιστεί συνολικά σε ύφεση μακράς διαρκείας, λόγω μιας επαπειλούμενης δυναμικής εξελίξεων που δύσκολα μπορεί να αναστραφεί, αν συνεχίσει να αντιμετωπίζει τη δημοσιονομική κρίση στο Νότο με μοναδικό εργαλείο τις περικοπές, χωρίς ταυτόχρονη στήριξη πολιτικών ανάπτυξης.



Στην Ελλάδα, η οικονομική κρίση εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται με λάθος τρόπο. Η πολιτική ηγεσία εξακολουθεί να επικαλείται με μονομανία τις περικοπές μισθών, συντάξεων και τα επαχθή φορολογικά μέτρα ως τα βασικά εργαλεία ανάκαμψης της οικονομίας και μείωσης των ελλειμμάτων. Ως αποτέλεσμα, η οικονομία και η κοινωνία έχουν καθηλωθεί, αφού δεν ενασκούνται πολιτικές για την ανάπτυξη τους. Οι διαρκείς αναθεωρήσεις προς τα κάτω, των προβλέψεων για το ΑΕΠ, η αδυναμία επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων, οι συνεχείς μεταθέσεις της ανάκαμψης για το μέλλον και η διαρκής ύφεση για πέμπτη συνεχή χρονιά, έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον συνολικής αμφισβήτησης του προγράμματος προσαρμογής της οικονομίας. Νέα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα εμφανίζονται ενώ άλλα έχουν ενταθεί, όπως η ανεργία, η φτώχεια, η εγκληματικότητα, η ανεξέλεγκτη δράση των κερδοσκόπων και η ιδεολογική σύγχυση. Μία νέα εποχή ανισοτήτων αναδύεται στη χώρα μας, μειώνονται οι δυνατότητες πρόσβασης των πολλών σε επαγγελματικές και εκπαιδευτικές ευκαιρίες, η κοινωνία βρίσκεται σε σύγχυση κατακερματισμένη και τρομοκρατημένη, ενώ χιλιάδες πολίτες οδηγούνται στην εξαθλίωση. Οι ελπίδες ανάκαμψης με το υπάρχον πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης είναι, στην καλύτερη περίπτωση ελάχιστες.



Σε αυτή την κρίσιμη για τη χώρα και τους πολίτες περίοδο, τα κόμματα συνεχίζουν να ερίζουν για την εξουσία, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Δεν μπορούν να διαχειρισθούν τα οικονομικά προβλήματα, ούτε να λάβουν μέτρα για την καταπολέμηση των νέων μορφών αποκλεισμού. Εξακολουθούν να αδρανούν, να αποπροσανατολίζουν και να κωφεύουν προκλητικά στη λαϊκή κατακραυγή.



Η μόνη ελπίδα για την χώρα είναι η ανάληψη της ευθύνης διακυβέρνησης συντεταγμένα, από τους απλούς πολίτες της. Τους πολίτες που έχουν τις γνώσεις, τις εμπειρίες, τις ικανότητες, το ήθος και τη θέληση να ανατρέψουν το αποτυχημένο πολιτικό κατεστημένο. Που έχουν το σθένος να αντιδράσουν στη κατάχρηση εξουσίας, στη καταστρατήγηση και ακύρωση του Συντάγματος, στη παραβίαση της νομιμότητας από το κυβερνητικό κατεστημένο. Που έχουν το ήθος να αντιταχθούν στη διαφθορά και στη διαπλοκή, στο αίσχος της κομματικής νομενκλατούρας, των κομματικών στρατών και των πελατειακών σχέσεων. Που έχουν τη θέληση και μπορούν να ανασυγκροτήσουν το σημερινό αδηφάγο κράτος και να εκριζώσουν τα παράσιτα που κατατρώγουν κάθε διαθέσιμο δημόσιο πόρο.


Δεν θα αναλωθούμε τώρα για να ψάξουμε τους φταίχτες. Όλοι τους γνωρίζουμε και είναι εύκολο να αποδειχθούν οι εγκληματικές ευθύνες τους όταν θα έρθει η ώρα.


Το σημαντικότερο αυτήν την κρίσιμη στιγμή είναι να υπάρξει μία στιβαρή κυβερνητική οντότητα με αποφασιστική ηγεσία, από τους κατάλληλους ικανούς ανθρώπους. Οι άνθρωποι αυτοί, με γνώση και ορθολογισμό, με σθένος, συνεργασία, και υπευθυνότητα, να αναλάβουν τα ηνία αποκατάστασης της δημοκρατικής λειτουργίας και νομιμότητας στη χώρα και την ανασυγκρότησή της. Να εργαστούν με ακεραιότητα, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, υπερταξικά, χωρίς αλαζονεία, ανόητες γενικεύσεις ή απλοϊκές προσεγγίσεις, χωρίς φειδώ κόπων και χωρίς προσωπικές ατζέντες. Θα πρέπει να κινητοποιήσουν το μεγάλο πλήθος των ικανών συμπολιτών μας, των αδέκαστων κρατικών λειτουργών, των έμπειρων ηγετών από όλους τους χώρους, των δοκιμασμένων επιχειρηματιών, στελεχών, επαγγελματιών και επιστημόνων, των πνευματικών ηγετών του ακαδημαϊκού κόσμου, των ανθρώπων της υγιούς παραγωγής, της αγροτιάς, της τίμιας εργασίας.


Ο καθένας μπορεί να προσφέρει, έτσι ώστε αυτή η σθεναρή συλλογική οντότητα, με μια ηγεσία που ξέρει τι θέλει και πως θα το πετύχει, με αισιοδοξία και ελπίδα, με όραμα και με συγκεκριμένο και αξιόπιστο σχέδιο, να μπορέσει να φέρει σε πέρας το τιτάνιο έργο της ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της χώρας μας. Μιας χώρας που οι πόροι της, τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα και οι αρετές του λαού της, μπορούν να την καταστήσουν πρότυπο στην οικονομία, στο πολιτισμό, στη Δημοκρατία, στην ιδεολογία, την παιδεία και στη πρόνοια. Μιας χώρας όπου ο καθένας μας θα μπορεί να ζήσει μια αυθεντική ζωή και να πραγματώσει τα όνειρά του με ασφάλεια και εμπιστοσύνη.


Η μακροχρόνια αδράνεια στα μεγάλα ζητήματα εκσυγχρονισμού του τόπου και η αποσπασματική και ασθενής αντιμετώπισή τους από τις πολιτικές ηγεσίες, επιβάλλουν πλέον την λήψη ριζοσπαστικών μέτρων σε όλους τους τομείς. Απαιτείται επίσης δραστικός κοινωνικός μετασχηματισμός για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, της αναξιοκρατίας και της ευνοιοκρατίας που καθηλώνουν τη κοινωνίας μας και την παραγωγικότητα της.

Θέλουμε αποτελεσματική διακυβέρνηση, με σεβασμό στο Σύνταγμα και τη δημοκρατική λειτουργία, με σεβασμό στην δικαιοσύνη και τη νομιμότητα, σεβασμό στην κοινωνία και στα ατομικά δικαιώματα, με αρχές, διαφάνεια και με ουσιαστικό έλεγχο των εξουσιών ώστε να μπορεί να ελέγχεται η συνέπεια, η ακεραιότητα και η χρηστή διαχείριση των δημόσιων λειτουργών.


Θέλουμε μία ελεύθερη οικονομία, ανταγωνιστική στην Ευρώπη, με έμφαση στην ανάπτυξη, και στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, βασισμένη σε σωστό μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης, με δίκαιη αποτίμηση της εργασίας, με μέριμνα για την υποστήριξη των ασθενέστερων συμπολιτών μας. Με ένα απλό, σταθερό και δίκαια σταθμισμένο φορολογικό σύστημα, όχι αρπακτικό, φορομπηχτικό και αντιαναπτυξιακό.



Θέλουμε μία σύγχρονη παιδεία, αλληλένδετη με τον πολιτισμό, πρώτη στις προτεραιότητές μας, που να μας κάνει περήφανους ως γονείς και ως έλληνες για τα παιδιά μας και τις ικανότητες τους. Που θα παράγει ενσυνείδητους και υπεύθυνους πολίτες, έτοιμους να διαπρέψουν στο χώρο του πνεύματος, των τεχνών, στον επιστημονικό και επαγγελματικό στίβο σε ένα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.

Θέλουμε μία χώρα που το περιβάλλον θα είναι κυρίαρχο στοιχείο στην ανάπτυξή της και στην διαβίωση των πολιτών της.

Θέλουμε μία χώρα με μικρό λειτουργικό κράτος, αξιόπιστο και αποτελεσματικό, στην υπηρεσία του πολίτη, με ικανά και εκπαιδευμένα στελέχη που θα εργάζονται με διαφάνεια, ακεραιότητα και συναίσθηση της αποστολής τους.

Έχουμε τη γνώση, τις ικανότητες, τη θέληση και το σχέδιο να το πετύχουμε. Η πρότασή μας εκφράζεται σε έκταση στα παραρτήματα της διακήρυξης και είναι συγκεκριμένη και απλή, ώστε να είναι απόλυτα κατανοητή και να δίνει στον καθένα τη δυνατότητα πρόσβασης.

Η ‘’ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ για Ενότητα, Ανάπτυξη, Πολιτισμό’’, και με πρόταγμα την κοινωνική ευημερία, ανακοινώνει σήμερα την ίδρυσή της.

Έφτασε πλέον η ώρα να δουλέψουμε όλοι μαζί, για να γκρεμίσουμε τον εκφυλισμό και τη διαφθορά και να χτίσουμε την σύγχρονη Ελλάδα που να δίνει στα παιδιά μας ελπίδα για το μέλλον. Η ιδιότητα του ενεργού πολίτη είναι η απάντηση στα σημερινά αδιέξοδα. Η νομιμοποίηση της πολιτικής εξουσίας και των πράξεων της προκύπτει από το σύνολο των πολιτών και όχι από κάποια κυρίαρχη μερίδα της πολιτικής κοινωνίας, και μας αφορά όλους. Η συμμετοχή όλων μας από όλο το κοινωνικό φάσμα, συντεταγμένα και αποφασιστικά, ποτέ στη πρόσφατη ιστορία μας δεν ήταν πιο κρίσιμη από τώρα.

Στην ιστοσελίδα του νέου κόμματος υπάρχουν και πιο αναλυτικές θέσεις σχετικά με την πολιτική φιλοσοφία και το πρόγραμμά του http://www.koinoniaaxion.gr/
 
 http://logia-starata.blogspot.com/
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

Μαζεμένες πληροφορίες για τα εμβόλια