Μήνας αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων ο Μάϊος


dhmosiosypallhlos_0
 
Εντός του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ένα τεστ πολλαπλών επιλογών.
Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Bήμα FM, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι εντός των επόμενων ημερών το υπουργείο θα έχει καταλήξει στα κριτήρια και τη μεθοδολογία της αξιολόγησης, σε συνεργασία με τους Γάλλους εμπειρογνώμονες και την task force. Όπως εξήγησε ο υπουργός, «τα κριτήρια και η μεθοδολογία έχουν σχέση με τις σπουδές, την εμπειρία αλλά, κυρίως, με τις δεξιότητες του υπαλλήλου».
Αναφορικά με το τεστ πολλαπλών επιλογών, ο κ. Ρέππας διευκρίνισε ότι θα διαμορφώνεται ανάλογα με την ειδικότητα και τη θέση, ενώ θα καθορίσει, όπως είπε, σε ποσοστό 20% την αξιολόγηση του υπαλλήλου.
Προσέθεσε δε ότι η αξιολόγηση θα ξεκινήσει με βάση ένα Προεδρικό Διάταγμα το οποίο παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ διευκρίνισε ότι «αυτό το πάγιο σύστημα αξιολόγησης αφορά το σύνολο των υπαλλήλων και συνδέεται με την προαγωγή την οποία επιδιώκουν στον επόμενο ανώτερο βαθμό και όχι με την κατάταξή τους σε έναν πίνακα γενικώς».
Επερωτηθείς σχετικά με τις απολύσεις που ζητά η τρόικα στο Δημόσιο, ο κ. Ρέππας επισήμανε ότι σε συνεργασία με τη Task Force και την τρόικα, «με τη βοήθεια εξωτερικού συμβούλου που έχουμε προσλάβει τους τελευταίους μήνες, παρακολουθούμε τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις από το ελληνικό Δημόσιο ώστε να είμαστε συνεπείς με το στόχο που αφορά μείωση του προσωπικού κατά 150.000 μέχρι το τέλος του 2015».
Τόνισε ακόμη ότι «μέσα στο 2012 λογικά θα πρέπει στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών να έχουμε, εκτός των συνταξιοδοτήσεων ή της μείωσης των νέων προσλήψεων και αποχωρήσεις υπαλλήλων που θα προέλθουν, κυρίως, μέσα από την αναδιάρθρωση, κατάργηση, ή συγχώνευση των φορέων». «Μέχρι το τέλος του 2012 θα πρέπει να είμαστε κοντά σε αυτό τον στόχο των 15.000. Γι΄ αυτό, ακριβώς, για να μην πάμε με ένα τρόπο οριζόντιο, με κριτήρια ανορθολογικά και άδικα, έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία της αξιολόγησης», σημείωσε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;