Ισπανία & Ιταλία κινδυνεύουν με πτώχευση, ενώ η Γαλλία και η Ολλανδία με πιστοληπτική υποβάθμιση


19-04-2012 20:53:27

ImageΕιδοποίηση του οίκου αξιολόγησης Μoody's προς την Ισπανία και την Ιταλία για το ενδεχόμενοι πτώχευσης τους εάν το κόστος δανεισμού παραμείνει στα τρέχοντα επίπεδα. Προκαλεί πανικά στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. 
Παρά το γεγονός ότι σήμερα η Ισπανία δανείστηκε με επιτόκιο 5,7% υψηλότερο από τον Ιανουάριο αλλά σαφώς χαμηλότερο από το όριο ασφαλείας που είναι το 7%  οι αναλυτές της  Moody΄s  προειδοποιούν ότι οι αποδόσεις του 10ετούς ισπανικού πάνω από το 5,7% και του Ιταλικού πάνω από το 5,5% έχουν ξεπεράσει τα επίπεδα που μπορούν να θεωρηθούν βιώσιμα λόγω των αποδυναμωμένων δημόσιων οικονομικών των δύο χωρών.
Επιπλέον ενισχύεται ο πιστωτικός κίνδυνος της Γαλλίας με το Reuters να αναφέρεται σε
επικείμενη υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Γαλλίας από τη Moody΄s, παρά το γεγονός ότι Γάλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δηλώνουν άγνοια για  αυτή  την πληροφορία.
Σύμφωνα με το  Newswires η παραπάνω φήμη φέρεται να διέρρευσε από σημείωμα των αναλυτών της Citi στο οποίο καταγράφεται η πεποίθηση πως η Moody’s ενδέχεται να θέσει σε υπό αναθεώρηση την άριστη
πιστοληπτική διαβάθμιση της Γαλλίας για πιθανή υποβάθμιση μέχρι το φθινόπωρο.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο οίκος αξιολόγησης Fitch προειδοποίησε εμμέσως πλην σαφώς την Ολλανδία με υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας σε περίπτωση που η χώρα δεν λάβει άμεσα μέτρα για τη μείωση του ιδιωτικού χρέους το οποίο φτάνει στο  233% του ΑΕΠ και το δημόσιο χρέος στο 64% του ΑΕΠ.
Στην περίπτωση της Ολλανδίας  η πολιτική κατάσταση της χώρας δεν συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων της χώρας . Πάντως ο οίκος Fitch ανέφερε πως στην έκθεσή του τον ερχόμενο Ιούνιο, ακόμα και αν διατηρήσει το τριπλό «Α», ενδέχεται να υποβαθμίσει σε «αρνητική» τη μακροπρόθεσμη προοπτική της Ολλανδίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

Μαζεμένες πληροφορίες για τα εμβόλια