«Η FYROM δεν έχει καμία προοπτική, όλα τα γειτονικά κράτη την αμφισβητούν»


17-04-2012 12:19:21

  Image«Η FYROM δεν έχει καμία προοπτική, διότι όλα τα γειτονικά κράτη αμφισβητούν με συγκεκριμένο τρόπο ορισμένα στοιχεία στα οποία υποτίθεται ότι πρέπει να οικοδομηθεί η κρατική ταυτότητα», δήλωσε ο καθηγητής Βλάτκο Τσβερτίλα, της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Ζάγκρεμπ, στην κροατική τηλεόραση Νόβα, σε ανάλυση των πρόσφατων εξελίξεων στα Σκόπια, μετά την πενταπλή δολοφονία των νεαρών Σλάβων.

Λόγω της διαφοράς με την Ελλάδα, η οποία μπλοκάρει την είσοδο της FYROM στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν αναγνωρίζει,  η χώρα αυτή, ούτε την σλαβική κοινότητα στη «Μακεδονία του Αιγαίου», ως «Μακεδόνες».

Η Βουλγαρία αρνείται το «μακεδονικό έθνος» και την «μακεδονική γλώσσα».

 Η Σερβία αρνείται να αναγνωρίσει το αυτοκέφαλο της «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» και ταυτίζει την επίσημη αναγνώριση των Σκοπίων με την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

Ο καθηγητής Τσβερτίλα, ισχυρίζεται ότι δεν είναι μόνο το πρόβλημα των γειτονικών χωρών  αλλά και το πρόβλημα που παρουσιάζεται στο εσωτερικό της χώρας με τις εθνοτικές εντάσεις και κάθε εγκληματική πράξη ταράζουν την ασταθή κατάσταση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΌ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ 12 ΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ