Δεν θέλουμε τα λεφτα σας, το σπίτι σας θέλουμε!

"Δεν είναι αρκετά" για τις Βρυξέλλες τα χαράτσια στα ακίνητα

"Χαμηλά" θεωρούν τα έσοδα από τη φορολογία στα ακίνητα οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών.Νέο "ράπισμα" στους φορολογούμενους η πρόταση για φόρο στην ιδιοκατοίκηση.
Σε έκθεση-βόμβα που ήλθε χθες στο φως της δημοσιότητας, η Κομισιόν αφήνει για πρώτη φορά να εννοηθεί ότι η φοροκαταιγίδα στους ιδιοκτήτες ακινήτων θα ενταθεί μέσω του τεκμαρτού εισοδήματος ιδιοκατοίκησης.Ειδικότερα, οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών επισημαίνουν ότι τα έσοδα που εισπράτει η Ελλάδα από τη φορολογία των ακινήτων είναι χαμηλά σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης και κάνουν σαφή αναφορά ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν υπάρχει φόρος στο «τεκμαρτό ενοίκιο», δηλαδή στην ιδιοκατοίκηση.


Το τεκμαρτό εισόδημα ιδιοκατοίκησης ίσχυε στην Ελλάδα για πολλά χρόνια, για τις κατοικίες άνω των 200 τετραγωνικών μέτρων.Το μέτρο αυτό καταργήθηκε και αντικαταστάθηκε σε μεγάλο βαθμό από το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων.

Ο υπολογισμός του «τεκμαρτού εισοδήματος από ιδιοκατοίκηση» γίνεται, ειδικότερα, με πολλαπλασιασμό του ποσοστού 3,5% επί την τιμή ζώνης ανά τ.μ. της περιοχής του ακινήτου και εν συνεχεία επί τον αριθμό των τετραγωνικών μέτρων της επιφάνειας του ακινήτου, επί τον «συντελεστή παλαιότητας» και επί έναν ακόμη ειδικό συντελεστή κλιμακούμενο ανάλογα με την τιμή ζώνης ανά τ.μ.

Σύμφωνα με την ισχύουσα αυτή τη στιγμή νομοθεσία (άρθρο 6 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος) το «τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοκατοίκηση» απαλλάσσεται του φόρου εισοδήματος, ανεξαρτήτως του εμβαδού της κατοικίας.

Από τη στιγμή που θα υιοθετηθεί το μέτρο της επιβολής φόρου στο «τεκμαρτό εισόδημα ιδιοκατοίκησης», τότε εκατομμύρια Έλληνες πολίτες που διαμένουν σε δικά τους σπίτια θα φορολογηθούν με συντελεστές από 10% έως 45% για ανύπαρκτα, ουσιαστικά, εισοδήματα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

Μαζεμένες πληροφορίες για τα εμβόλια