Καλά να πάθετε, γιατί δεν κάνετε έτσι όταν σκοτώνουν τον λαό και τα θάβετε ή τα διαστρεβλώνετε;;;;


Σοβαρά τραυματισμένος ο πρόεδρος της Ενωσης Φωτορεπόρτερ

Σε επέμβαση αναμένεται να υποβληθεί ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, Μάριος Λώλος, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από γκλοπ αστυνομικού κατά τα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα.
Σύμφωνα με τη σχετική γνωμάτευση, ο Μάριος Λώλος εισήχθη στην Κεντρική Κλινική Αθηνών «με κρανιοεγκεφαλική κάκωση από πλήξη με γκλομπ, (κάταγμα-εμπίεσμα κρανίου), το οποίο χρήζει χειρουργικής παρέμβασης», ενώ εντός της ημέρας θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Υγεία», όπου και θα χειρουργηθεί.

Μιλώντας στο Radio 9 η γραμματέας της Ένωσης, Χριστίνα Ζαχοπούλου, δήλωσε ότι ο Μάριος Λώλος έχει ένα αιμάτωμα στο κεφάλι, γιατί δέχτηκε δολοφονικό και στοχευμένο χτύπημα με ανάποδο γκλοπ. Όπως είπε, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, από κοινού με την ΕΣΗΕΑ θα ζητήσουν τα στοιχεία της διμοιρίας των ΜΑΤ από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Υπενθυμίζεται ότι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε τη διενέργεια διοικητικής εξέτασης για το περιστατικό, αλλά και όσα κατήγγειλαν δημοσιογράφοι που κάλυπταν τη συγκέντρωση και τα επεισόδια στο Σύνταγμα [Βλέπε άρθρο] .
Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ) καταδίκασε την επίθεση των ΜΑΤ στο Μάριο Λώλο και τους υπόλοιπους δημοσιογράφους, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα πως «δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της ΕΦΕ στοχοποιείται και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο, όταν στις 15-12-10 χτυπήθηκε πισώπλατα στο κεφάλι από άνδρα των ΜΑΤ, ενώ ασκούσε το λειτούργημά του». Υπενθυμίζει επίσης ότι την επομένη είχε επιστήσει την προσοχή στους αρμόδιους υπουργούς «να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους, γιατί φοβόμαστε ότι στο τέλος θα θρηνήσουμε θύματα».
«Οι συστηματικές και επαναλαμβανόμενες επιθέσεις ενάντια στους λειτουργούς του Τύπου, την ώρα της δουλειάς τους, που καταπατούν ακόμη και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, κάθε άλλο παρά τυχαίες μπορούν να θεωρηθούν», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΦΕ, καθώς «ακόμα και ο πλέον καλόπιστος θα μπορούσε να συμπεράνει πως ασκούνται συνειδητά από διάφορα κέντρα για τη φίμωση της ελευθεροτυπίας, και σε μια επίσης συνειδητή προσπάθεια να τρομοκρατηθούν οι λειτουργοί της».
Επί πλέον, τονίζεται πως δεν υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη σε παρόμοιες βάναυσες επιθέσεις που έγιναν στο παρελθόν, όπως αυτή σε βάρος του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου, ο οποίος υπέστη μόνιμη αναπηρία, ενώ την ίδια ώρα αναπάντητες μένουν δεκάδες επώνυμες καταγγελίες «για την προκλητική και βίαιη συμπεριφορά των οργάνων της… τάξης (όπως αυτή σε βάρος της συναδέλφου Τατιανας Μπόλαρη) με τη συνήθη διαδικασία αρχειοθέτησης της οποιασδήποτε ΕΔΕ».
Η Ένωση διαμηνύει ότι μετά τα γεγονότα αυτά θα συνταχθεί και με τις λοιπές Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες του χώρου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, «στην προσπάθεια να διαφυλάξουμε την ελευθερία της ενημέρωσης και θα σταθεί με κάθε τρόπο απέναντι σε ενέργειες, οι οποίες υποσκάπτουν τα θεμέλια της δημοκρατίας και επιχειρούν να μας επιστρέψουν σε καταστάσεις και καθεστώτα, που έχει βαριά πληρώσει ο λαός μας και έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για τη χώρα μας».
Μετά την οικονομική εξόντωση του κόσμου του Τύπου από τα μνημονιακά μέτρα, τώρα επιχειρείται και η φυσική εξόντωση, σχολίασε το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ και εξέφρασε τον έντονο αποτροπιασμό του για τη «νέα βάρβαρη και απρόκλητη επίθεση» σε βάρος δημοσιογράφων από αστυνομικούς των ΜΑΤ.
Στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ σημειώνεται ότι κατά τη συγκέντρωση της προηγούμενης ημέρας στην πλατεία Συντάγματος είχε υποστεί άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς η δημοσιογράφος Ρένα Μανιού, ενώ είχαν προηγηθεί ανάλογες επιθέσεις σε λειτουργούς του Τύπου, όπως οι δημοσιογράφοι Μανώλης Κυπραίος και Γιώργος Αυγερόπουλος ή η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη, με αποτέλεσμα ο πρώτος να υποστεί μόνιμη αναπηρία.
Όσο για την εντολή για διενέργεια διοικητικής έρευνας που δόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., το δ.σ. της ΠΟΕΣΥ τονίζει ότι πλέον ουδείς πείθεται, «αφού δεν υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη σε παρόμοιες βάναυσες επιθέσεις που έγιναν στο παρελθόν και μένουν αναπάντητες δεκάδες επώνυμες καταγγελίες συναδέλφων για προκλητική και βίαιη συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων».
«Είναι προφανές», καταλήγει η ανακοίνωση, «ότι οι συστηματικές και επαναλαμβανόμενες επιθέσεις ενάντια στους λειτουργούς του Tύπου, την ώρα της δουλειάς τους, καταπατούν ακόμη και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, και ασκούνται συνειδητά από διάφορα κέντρα για τη φίμωση της ελευθεροτυπίας, σε μια συνειδητή προσπάθεια να τρομοκρατηθεί και να χειραγωγηθεί η Ενημέρωση».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΌ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ 12 ΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ